אור יהודה וקריית אונו מקדמות הקמת בית עלמין משותף

שתי הרשויות פועלות להקמת בית עלמין אזורי, כאשר היעד שנבחר הוא מדרום לכביש 412 בשטח של כ-50 דונם. רשות מקרקעי ישראל נותנת רוח גבית. ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה: "סוף סוף יש התקדמות משמעותית". ישראל גל, ראש עיריית קריית אונו: "הציבור בקריית אונו דורש הקמת בין עלמין בקרבת העיר "
25/06/2017 18:25
אור יהודה וקריית אונו מקדמות הקמת בית עלמין משותף

עיריות אור יהודה וקריית אונו מקדמות יחד בימים אלו הקמת בית עלמין אזורי משותף. במהלך החודשים האחרונים ובהובלת ראשי שתי העיריות, ליאת שוחט וישראל גל, מקודמת היוזמה שעתידה לתת מענה לתושבי אור יהודה וקריית אונו. היוזמה הזו זוכה לגיבוי מצד רשות מקרקעי ישראל ומשרד האוצר בראשות השר משה כחלון, שמבינים היטב את החשיבות בהקמת בית עלמין, בעיקר לאור העובדה כי במשך שנים נאלצים תושבי שתי הערים לקבור את יקיריהם במקומות מרוחקים.

לטובת פרויקט הקמת בית העלמין נבחנו במהלך החודשים האחרונים מספר אפשרויות בהתאם לסקר היתכנות שבוצע על ידי רשות מקרקעי ישראל ובמסגרתו נבחר המקום המיועד  מדרום לכביש 412, בשטח של כ-50 דונם. במקביל לגיבוש השלבים של ההסכם בין שתי הרשויות, נערכות אור יהודה וקריית אונו במאמצים מוגברים לתכנן את בית העלמין ולטובת כך אישרו תקציב על סך כחצי מיליון שקל.

ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה, מציינת: "אחרי שנים רבות של ציפייה מצד תושבי אור יהודה לראות את בית העלמין מוקם, סוף סוף יש התקדמות משמעותית בזכות שיתוף הפעולה עם עיריית קריית אונו וראש העיר ישראל גל שרואה עין בעין את הצורך החשוב בקידום פתרון. במהלך השנתיים האחרונות גייסתי כמעט כל שר וחבר כנסת והסברתי את החשיבות של פרויקט מהסוג הזה, ואני שמחה שאנחנו נהנים מרוח גבית של כל הגורמים שנרתמים לסייע בכך. אני מקווה שהפרויקט ימשיך להתקדם במהירות גבוהה ושנוכל להניח כמה שיותר מהר את אבן הפינה במקום ולהעניק נחת לתושבינו".

ישראל גל, ראש עיריית קריית אונו, מדגיש: "הציבור בקריית אונו דורש הקמת בין עלמין בקרבת העיר שיאפשר קבורת שדה לתושבי העיר במקום הקבורה בקומות הנהוגה בבית העלמין ירקון. הקרקע העומדת לרשות קריית אונו ואור יהודה תשמש לקבורת שדה לתושבי שני היישובים ב-50 השנים הבאות. לאחר שסיימנו את בדיקות ההיתכנות והתחלנו בתכנון, נותר כעת לסגור את נהלי התפעול בין הרשויות השותפות. אני מברך על השותפות עם ליאת שוחט ראש עיריית אור יהודה. מחובתנו לפעול להאצת ההליכים התכנוניים והקנייניים במהירות האפשרית ואני סמוך ובטוח שליאת שוחט ואנוכי נעשה זאת במהרה כך שנוכל בהקדם להתחיל בעבודות ההקמה של בית העלמין".