תכנית "ידע-אור" יוצאת לדרך באור יהודה

במסגרת שיתוף פעולה בין המרכז ללימודים אקדמיים ועיריית אור יהודה, נוצרה תכנית שנועדה לשלב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילת ובמעגל העבודה. 12 חניכי מע"ש ילמדו נושאים כמו ניהול זמן, מיחשוב ומסוגלות עצמית

31/07/2017 14:00
תכנית "ידע-אור" יוצאת לדרך באור יהודה

המרכז ללימודים אקדמיים (מל"א) בשיתוף עיריית אור יהודה בעזרת ראש העיר עו"ד ליאת שוחט וסגנה אפי גוטמן, חברו להגשמת חזון חוק החינוך המיוחד, והכינו יחדיו תוכנית מיוחדת הנקראת "ידע-אור". מדובר בתכנית שנועדה לשלב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילת ובמעגל העבודה. היחידה למעורבות חברתית במל"א, בסיוע ד"ר כרמלה איגל, ראש החוג לחינוך מיוחד תואר שני במל"א, מקנים ללומדים ידע ומיומנות כדי להכשירם לעבודה.

בכנס שנערך בשבוע שעבר במל"א בנושא, לקחו חלק הורי 12 חניכי המע"ש שישתתפו בתכנית. בין נושאי הדברים היו מר אפי גוטמן, סגן ראש עיריית אור יהודה ומחזיק תיק הרווחה, רו"ח מאיר וידל, מנכ"ל מל"א, מר דני כץ, מפקח ארצי, תעסוקה וטיפול, האגף לטיפול באדם במשרד הרווחה וגברת מור טוגנדרייך, מנהלת המע"ש. עוד לקחו חלק באירוע הגב' אסתי ברבש מפקחת מחוזית, שרות לקהילה, האגף לטיפול באדם עם מש"ה במשרד הרווחה, הצוות המקצועי במע"ש וצוות המרצות בתכנית "ידע אור".

תכנית ידע אור כוללת שני סימסטרים, ארבעה ימי לימוד בשבוע בין השעות 09:00 עד 13:00. בין הנושאים שנלמדים: ניהול הזמן, מסוגלות עצמית, מחשוב, התמודדות עם מצבי דחק ומשבר, שיפור איכות החיים, שוויון הזדמנויות ונושאים נוספים. הדגש בתוכנית היא על איכות חייו של הלומד והיכולת להיות עצמאי ולקבל החלטות. משרד הרווחה והשירותים החברתיים שותף לפרויקט ידע-אור במטרה לסייע ללומדים להתגבר על מגבלותיהם ולהשתלב במעגל העבודה והחברה.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הרווחה בעיריית אור יהודה, אפי גוטמן, מציין: "אני רואה חשיבות רבה במתן שוויון הזדמנויות לכל אדם באשר הוא. בפרויקט ייחודי וראשון בארץ, אנו מאפשרים לאנשים עם צרכים מיוחדים ללמוד בקמפוס של מל"א בחברה אחת עם סטודנטים, ולקדם אותם באמצעות תכנית עשירה שיצרה ד"ר כרמלה איגל. תודה גדולה לחברי, מנכ"ל מל"א מר מאיר וידל שלולא נענה לבקשתי, לא הייתה התכנית יוצאת אל הפועל. אני מאחל לחניכים שנת לימודים מהנה, מאתגרת ופורייה".

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "זו גאווה עבורנו לקדם שיתופי פעולה בקהילה, במיוחד כאשר מדובר במרכז ללימודים אקדמיים שנרתם עבור אוכלוסייה שמתמודדת עם קשיים רבים. אני בטוחה שהקורס שעוברים החניכים יסייע להם לרכוש מיומנויות חשובות שישרתו אותם בהמשך הדרך ויסייעו להם להגשים את עצמם".

מנכ"ל מל"א, רו"ח מאיר וידל, מוסיף: "היחידה למעורבות חברתית של המרכז ללימודים אקדמיים פועלת שנים למען הקהילה באור יהודה במגוון תחומים, מתרבות ועד עזרה לקשישים וסיוע בחינוך לילדים בסיכון. תכנית 'ידע אור' היא שלב נוסף בפעילות לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה ובעבודה על ידי הכשרתם במל"א. שיתוף הפעולה עם העיריה מבורך. הנהלת מל"א תמשיך להדק את הפעילות למען הקהילה ותיענה לכל פניה בנושא מצד העירייה. המעורבות בחיי העיר היא פעילות שמטרתה לתרום למרקם האזרחי מצד האקדמיה. זהו מבחינתנו נדבך בקשר  האזרחי והציבורי החזק בין אור יהודה למל"א".