דלג על בר ימין

חוגים ופעילויות לכל המשפחה
היכל התרבות

תושבי נווה סביון נרתמים לשמור על השקט בשכונה

משמר השכונה של נווה סביון קיים את משמרתו הראשונה ביום שישי האחרון, זאת לאחר שהמתנדבים עברו סדנה באמצעות עיר ללא אלימות וקיבלו אפודים ופנסים מהעירייה. ליאת שוחט, ראש העיר: "שיתוף הפעולה בין תושבים לרשות מקומית תמיד מנצח"
6/08/2017 17:00
תושבי נווה סביון נרתמים לשמור על השקט בשכונה

משמר השכונה של נווה סביון באור יהודה יצא ביום שישי שעבר לדרך עם פעילותם של 22 תושבים שהחליטו להירתם כדי לשמור על השקט בשעות הלילה בסופי שבוע. היוזמה עצמה נולדה כתוצאה משיתוף פעולה של תושבים יחד עם עיריית אור יהודה, השיטור העירוני, השיטור הקהילתי ותכנית עיר ללא אלימות.

מני כהן, מרכז משמר השכונה, מציין: "הכול התחיל מפוסט בפייסבוק לאחר שאנשים הביעו תרעומת על הרעש והוונדליזם שמייצרים בני הנוער בשכונה. כתוצאה מכך הוקמה קבוצת וואטסאפ שבה היו חברים מפקד השיטור העירוני, פקד אורן בואני, והשוטר הקהילתי רס"ב מאיר בכר, כדי לתעד את מה שמתרחש ולטפל בזמן אמת באמצעות אנשי השיטור. בהמשך עלה רעיון להקים את משמר השכונה".

ואכן בעקבות שיתוף הפעולה בין גורמי האכיפה לתושבים יזמה "עיר ללא אלימות" קורס הכשרה למתנדבים אותו העבירה חן ארד, שניהלה את עיר ללא אלימות בקריית אונו, וזו העניקה להם כלים כיצד להתמודד עם תופעות חריגות. לאחר ההדרכות, רכשה העירייה למתנדבים ציוד כגון אפודים ופנסים, וביום שישי שעבר התקיימה המשמרת הראשונה.

מטרת משמר השכונה היא לטפל בתופעות של רעש וונדליזם באמצעות שיחה עם הנוער, וככל שהטיפול לא יצלח, אלו מערבים את גורמי החוק. "כרגע אנו פועלים בסופי שבוע כי אנחנו מעט אנשים יחסית, אבל הכוונה היא להרחיב את כמות המתנדבים", מציין מני כהן. "חשוב לנו להפחית את אירועי הרעש והוונדליזם בשכונה ואני בטוח שבאמצעות הפעילות הזו אנו נוכל לעשות זאת".

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אני מברכת על כל משמר שכונה שמוקם בעירנו, וזה רק מחזק בעיני את רוח ההתנדבות של התושבים שעושים למען האחר כדי להירתם להעלאת איכות החיים. שיתוף הפעולה בין רשות מקומית לתושבים תמיד מנצח, ואני בטוחה שכך יהיה גם במקרה הזה".