נחנך מבנה "המגדלור" המיועד לשירותי רווחה

במסגרת המבנה ששוכן במרכז העיר נמצאים מרכז עוצמה, היחידה לעבודה קהילתית, המדור לקשיש והיחידה לאבחון ומיון. בהשקעה של כ-400 אלף שקל שופץ ושוקם המבנה שנחנך השבוע. ליאת שוחט, ראש העיר: "יש חשיבות אדירה למבנה הזה בזכות סל השירותים שהוא מספק לתושבי העיר"
13/08/2017 19:00
נחנך מבנה "המגדלור" המיועד לשירותי רווחה

עיריית אור יהודה ומשרד הרווחה חנכו השבוע את מבנה "המגדלור", שם חדש לבית שמאכלס מעתה מספר שירותים מרכזיים בתחום אגף הרווחה בעירייה. בהשקעה של כ-400 אלף שקל, שחלקו הגדול הגיע ממימון משרד הרווחה, שופץ ושוקם המבנה ששימש עד לאחרונה כמרכז יום לקשיש, שהוא עצמו עבר לפני מספר חודשים למבנה קבע חדש ברחוב החבצלת.

באירוע רב משתתפים במעמד ראש העיר ליאת שוחט, סגניה, עוזי אהרון ואפי גוטמן, ומנהלת מחוז ת"א-מרכז במשרד הרווחה, אריאלה שגב, גזרו המכובדים את הסרט והוציאו רשמית לדרך את פעילותו של המקום. כמו כן, סגן ומ"מ ראש העיר, עוזי אהרון, קבע את המזוזה במקום.

במסגרת המגדלור, יינתנו ארבעה שירותים מרכזיים: הראשון, מרכז עוצמה המיועד למיצוי זכויות בקרב תושבי העיר שזקוקים לליווי באמצעות עו"סיות המתמחות בנושא. השני, היחידה לעבודה קהילתית שתכליתה לקדם שיתופי פעולה בין העירייה לתושבים באמצעות קבוצות פעילים קהילתיות, כפי שקיימות כיום בשכונות נווה רבין, מתחם סיני ובקרב האוכלוסייה האתיופית והבוכרית בעיר. השלישי, המדור לקשיש שמיועד לסייע לאוכלוסייה הבוגרת בעיר למצות את זכויותיהם, והרביעי, היחידה לאבחון ומיון (אינטייק) שמטרתה למפות את הפניות שמתקבלות באגף הרווחה.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בטקס: "למבנה הזה יש חשיבות אדירה מבחינתי בזכות סל השירותים שהוא מספק לתושבי אור יהודה. העובדה ששירותים כל כך חשובים מרוכזים תחת מקום אחד ובמיקום כל כך אסטרטגי מעידה על אופן ההסתכלות של העירייה בראשותי כלפי התושב. חשוב לי שנמשיך לתת את השירות המיטבי לכל מי שפונה אלינו ואין לי ספק שבזכות ההון האנושי שנמצא במקום הזה אנו נוכל לעשות את זה על הצד הטוב ביותר".

סגן ראש העיר והממונה על אגף הרווחה, אפי גוטמן, ציין: "לפני שנתיים כשנכנסתי לתפקיד מצאתי אגף שסובל מחוסר מקום, דבר אשר פגע במתן השירות לתושב. אני שמח שאנו חונכים כעת מקום שמספק שירות איכותי לתושבים כדי לקדם את המענה הטוב ביותר לכלל התושבים באור יהודה".