מוזיאון מורשת יהדות לוב חגג "לילה לבן"

בפעם הראשונה התקיים במוזיאון האירוע שעתיד להפוך למסורת, כאשר אלפים פקדו אותו ביום חמישי, ומלבד ביקור במוזיאון, הם התרשמו מהתלבושות, המאכלים והסיפורים על החיים בלוב. במהלך האירוע נחנכה תערוכה מיוחדת בנושא גניאולוגיה של משפחהת בת למעלה מ-350 שנה
20/08/2017 11:00
מוזיאון מורשת יהדות לוב חגג "לילה לבן"

אירוע "לילה לבן" נערך השבוע במרכז מורשת יהדות לוב באור יהודה בפעם הראשונה ובהשתתפות אלפים מבני הקהילה, תושבי אור יהודה והסביבה. האירוע התקיים בחסות העירייה ובתמיכת ראש העיר ליאת שוחט, ומשך אליו הרבה מאוד מתעניינים, הרבה מעבר למצופה, שהתרשמו מעמדות הפעלה שונות והסברים למבוגרים ולילדים על קליית קפה מסורתית, הכנת פטרה (לחם מיוחד לפסח), השימוש בפראן (טאבון), וכמובן עלתה סקרנות טבעית בשל התלבושות המסורתיות והסיפורים מפי הוותיקים על החיים בלוב.

במסגרת האירוע, נחנכה תערוכה מיוחדת בנושא גניאולוגיה של משפחה בת למעלה מ-350 שנה. התערוכה נפתחה בגזירת הסרט על ידי שמעון דורון, יו"ר הארגון העולמי של יהודי לוב, וכן נציגת העירייה, מנהלת לשכת ראש העיר יונית דלאל. במהלך כל הערב התנגנו שירים ופיוטים שבוצעו על ידי האמן שלום נעים, שאירח חברים מבני הקהילה, כולל המשורר דוד חלפון.

כמובן שהמזון לא נפקד מהאירוע, ועמדות מזון מסורתי ליוו את הערב, כגון בוריק, ספאנז, עבמבר, ועוד. המוזיאון עצמו היה פתוח למבקרים במשך כל שעות האירוע ותוגבר באמצעות מדריכים רבים. שמעון דורון, יו"ר הארגון העולמי של יהודי לוב, ציין: "שמחנו לארח כאן כל כך הרבה אנשים שמתעניינים במורשת של יהודי לוב. האירוע זכה לשבחים רבים מהמשתתפים שבירכו וזו הזדמנות להודות לראש העיר ליאת שוחט שתמכה באירוע, וכן לאגף שפ"ע שטיפל בנושאים הלוגיסטיים".