עיריית אור יהודה פותחת 6 מרכזים ללימודי מדע, חלל ורובוטיקה

המרכזים ייחנכו בשנת הלימודים הקרובה בבתי הספר היסודיים ובחטיבה בעיר, ויפתחו בפני התלמידים אופק אקדמי והנדסי וכן יסייע להם בשיפור הישגיהם הלימודיים. ראש העיר, ליאת שוחט: "התכנית תסייע לנו לקדם מצוינות במערכת החינוך"
20/08/2017 15:00
עיריית אור יהודה פותחת 6 מרכזים ללימודי מדע, חלל ורובוטיקה

עיריית אור יהודה ממשיכה להשקיע בתחום החינוך, ולאחרונה החליטה על הצטרפות למיזם פורץ דרך בתחום המדע והטכנולוגיה שייושם בשישה בתי ספר: אהוד מנור, אלונים, סביונים, סעדיה גאון, שיזף וחט"ב יובלים. מדובר בשיתוף פעולה עם עמותת ytek העוסקת בחינוך מדעי-טכנולוגי וכן עם הטכניון בחיפה, שבמסגרתו ייפתחו באור יהודה לא פחות משישה מרכזי מצוינות ללימודי מדע, חלל ורובוטיקה (מח"ר).

הכיתות שייפתחו כבר בשנת הלימודים הקרובה מיועדות לתלמידי בתי הספר היסודיים שילמדו במהלך היום את תחומי הרובוטיקה והחלל, ולמעשה יפתחו בפני התלמידים אופק אקדמי והנדסי כדי לעודד אותם לפנות בבגרותם אל מקצועות אלו. התכניות מתמקדות בתחומי תוכן עכשוויים, ובהם רובוטיקה, אלקטרוניקה, מחשבים, הנדסה ביו-רפואית, אווירונאוטיקה וחלל. בשנת הלימודים הקרובה יתקיימו בכל בית ספר 12 שעות לימוד שבועיות, כאשר בשנה הבאה התכנית תורחב ל-16 שעות.

הפרויקט הושק לאחרונה במעמד ראש העיר ליאת שוחט ומנכ"ל ytek ארתור זמשמן. במעמד החגיגי ציינה שוחט: "אנו פועלים כל הזמן כדי לקדם מצויינות במערכת החינוך ולהביא מודלים פדגוגיים מתקדמים לטובת הגברת ההישגים הלימודיים של תלמידי העיר, ובמקביל להרחיב את תחומי העניין, הסקרנות והמיומנויות השונות. אני בטוחה שהתכנית הזו תאפשר לתלמידים שישתתפו בתוכנית לפתח חשיבה מדעית מגיל צעיר כאשר דרך החשיבה תוביל אותם במהלך שנותיהם בחטיבות הביניים והתיכון ותפתח בפניהם אפשרויות חדשות ללימודים ולתעסוקה".