שופטי תחרות "קריה יפה" ביקרו באור יהודה

השופטים קיבלו סקירה על הפעילות העירונית בתחום הפיתוח של העיר, המיחזור ותכניות הלימוד להתייעלות אנרגטית, ולאחר מכן סיירו בגן אלון המהווה גן ירוק, באיזורי התעשייה, בבית ספר שיזף ובגן התשעה
24/09/2017 12:00
שופטי תחרות "קריה יפה" ביקרו באור יהודה (הגדל)

שופטי תחרות קריה יפה ומקיימת בישראל יפה ביקרו לאחרונה באור יהודה וערכו בה סיור כחלק מהשתתפותה של העיר בתחרות המעודדת פיתוח של הסביבה העירונית. כידוע, אור יהודה היא חברה קבועה בתחרות ובשנים האחרונות זכתה מדי שנה בחמישה כוכבי יופי, כשגם השנה מצפים בעיר לשמור על המסורת.

את נציגי ועדת השיפוט פגשו ראש העיר ליאת שוחט ומנכ"ל העירייה עופר תודר, כשגם נציגי המחלקות הרלוונטיות, בהן שפ"ע בראשות שמעון דנוך וקיימות ונגישות בראשות נורית שולמן הציגו את העשייה במגוון התחומים. במוקד עמדה העשייה בתחום החינוך הסביבתי, בהן הפרויקטים שהוכנסו לתכניות הלימודים להכרת נחל איילון, וכן תכנית מנהיגות והתייעלות אנרגטית שהוכנסה לבתי הספר וכן שתי תכניות סביבה וקהילה בגני הילדים. כמו כן, הוצגה הפעילות בתחום המיחזור וההכנה של העירייה לקראת פריסת פחים כתומים למיחזור אריזות.

לאחר הצגת הנתונים, יצאו חברי הוועדה לסיור ברחבי העיר. תחילה הם ביקרו בגן אלון שם הציגה הגננת תמי נמני את הפעילות של הגן המהווה גן ירוק, לאחר מכן התקיים סיור באיזורי התעשייה בעיר, בפארק נווה סביון, בבית ספר שיזף שם מוטמעות תכניות סביבתיות לטיפוח אורח חיים ירוק ולסיומו של הסיור ביקרו נציגי הוועדה בגן התשעה כדי לקבל עדכון בנוגע לבעיות שעימן מתמודדת העיר, בעיקר בעיית רעש המטוסים וכן הקרבה של בתי המגורים לקו המתח.