תזמורת אור יהודה התאחדה אחרי 50 שנה

24/09/2017 18:00
תזמורת אור יהודה התאחדה אחרי 50 שנה

בשבוע שעבר נערך במשכן למוסיקה ולמחול באור יהודה כנס תזמורות בסימן 50 שנה להקמתה של התזמורת הראשונה בשנת 1967 בהפקת עיריית אור יהודה. בכנס, שהיה אירוע מיוחד במינו ונערך במעמד ראש העיר ליאת שוחט וחבר המועצה סבח יוסף, השתתפו מאות חברי תזמורות שניגנו במשך יובל שנים על כל כלי נגינה אפשרי, החל מחצוצרה וכלה בצ'לו ובפסנתר.

בכנס השתתף המנצח האגדי של התזמורת, אריה פריידין שהוביל דורות של נגנים ובגיל 88 עלה על הבמה וניצח על תזמורת הוותיקים הראשונה יחד עם מאיר חזקוני, מנהל מחלקת הנוער הוותיק וממייסדי התזמורות, ועם איציק דדוש ולהקת הדיסקו המפורסמת "הנמרים" משנות השבעים. פריידין קיבל מגן הוקרה מעיריית אור יהודה כאות תודה על פועלו רבת השנים. במהלך האירוע הקריא המשורר דוד חלפון ("אלוהים נתן לך במתנה" ו"אשליות") שירים שחיבר.

מי שבלט במהלך הערב הוא אראל ארזון-רוה, מגדולי המחצרצים של ישראל שקיבל בשנת 1977 בתרועת חצוצרה את פניו של נשיא מצרים, אנואר סאדאת, כשנחת בביקורו ההיסטורי בישראל. את האירוע הנחה יצחק חייק.

ליאת שוחט, ראש העיר, ציינה באירוע: "זה אירוע איחוד מרגש במיוחד לראות כאן דורות של נגנים שהבליטו את מקומה של אור יהודה על המפה ברמה הארצית עוד כשאף אחד לא ממש הכיר אותה. אור יהודה חבה לכם חוב גדול בזכות כישרונכם והתמדתכם וערב מהסוג הזה חשוב לנו בעיקר כדי להזכיר לכולם מהיכן הכול התחיל".