דלג על בר ימין

הפעלת תכנית "כבוד לאחר" לבני נוער באור יהודה

8/01/2018 11:00
הפעלת תכנית "כבוד לאחר" לבני נוער באור יהודה

תכנית הלימודים "כבוד לאחר", שמטרתה להטמיע אצל בני הנוער יחס מכבד ושוויוני כלפי אנשים עם מוגבלויות, יצאה לדרך באור יהודה. התכנית משמשת חלק מקידום הנגישות בעיר בשנתיים האחרונות, ומובלת על ידי נורית שולמן, מנהלת נגישות וקיימות בעירייה, שאול ויגרט, איש חינוך הפעיל בתחום חינוך לערכים, ובשיתוף עם אגף נוער, צעירים וקהילה בעירייה. את הסדנה החווייתית פתח עופר תודר, מנכ"ל העירייה, שעדכן את התלמידים בפעילות העירייה להנגשת המרחב הציבורי והדגיש את חשיבות התכנית כחלק מהפעילות הערכית-חברתית במערכת החינוך. מדי שנה תתבצע תכנית חינוכית בנושאי מוגבלות ונגישות עבור קבוצת נוער אחרת כדי להטמיע באופן רוחבי אצל כל בני הנוער בעיר את ערך הכבוד לאחר.

במפגש הראשון השתתפו בני נוער ממועצות התלמידים של בי"ס בית אקשטיין, חט"ב יובלים ותיכון יובלים, שעברו סדנה חווייתית בהנחיית עמותת "נגישות ישראל". בסדנה נחשפו בני הנוער לקשיים הנלווים למוגבלות ולצורך ההכרחי בנגישות עבור אדם מוגבל. במהלך הפעילות חוו בני הנוער חלק מהקשיים האלה בעצמם באמצעות השתתפות בסדנה שנערכה ברחבי המבנה עם עיניים מכוסות, אוזניים אטומות והתניידות בכיסא גלגלים. כך הצליחו המדריכים בסדנה להעביר לבני הנוער את תחושת התסכול שמרגיש נכה כשהוא רוצה להיכנס לשירותי נכים, אך הכניסה למבנה עצמו גבוהה מהמדרכה, על אף שמדובר רק בכמה סנטימטרים בודדים. בסיום הסדנה, התלמידים שיתפו כי לא היו מודעים כלל לנושא הנגישות ולקשיי חיי היומיום של אנשים עם מוגבלות, המהווים 20% מתושבי המדינה.

בחודש הבא ייפגשו תלמידי מועצת התלמידים של ברנקו וייס עם מעוזיה סגל, עובד סוציאלי, מגשר, סופר, מתנדב ופעיל חברתי שנפצע באורח קשה במלחמת ההתשה. לאחר הפתיחה החווייתית של תכנית הלימודים, תכין כל מועצת תלמידים תכנית פעילות בביה"ס להטמעת יחס מכבד ושוויוני לאנשים עם מוגבלות. לקראת סיום שנת הלימודים יתקיים יום שיא של חברי מועצות התלמידים שאמורים להטמיע את ערכי התכנית בבית ספרם, בו יציגו את הפעילות בכל בי"ס וישתתפו בפעילות מנהיגותית מגבשת.