אור יהודה חוגגת את הצטרפותה לפרוייקט "עיר ללא אלימות"

תלמידי חט"ב ארזים קיימו בשבוע שחלף, ברוח החנוכה, מרוץ לפידים בסימן המאבק באלימות, לרגל הצטרפותה של אור יהודה לפרוייקט "עיר ללא אלימות".
מכל כיתה נבחרו מספר נציגים לשאת כרזה ובה סיסמה בנושא המלחמה באלימות, פרי רעיונם של כל בני הכיתה.
הסיסמה "תלמידי ארזים באור יהודה אומרים לא לאלימות!" הוצמדה במדבקה שהוכנה מראש  לחזהו של כל אורח, מורה ותלמיד.
במפגן מרשים ביותר צעדו נציגי כיתות חט"ב ארזים ברחבי העיר ובידם מונפות הכרזות המקוריות בליווי צוות המורים, נציגי משטרת ישראל ונציגי מד"א.
לקראת סיום המרוץ לבשה רחבת ביה"ס חג. חבריהם לכיתות, ראש העירייה דוד יוסף, מנהלת קריית החינוך פרידה דרוק ומנהלת בית הספר גילה רוזנטל נערכו לקבל את פני הצועדים. משנכנסו התלמידים מבעד לשערי בי"הס זכו לתשואות ועידוד מחבריהם ומהקהל ובמקום הורגשה אוירת פסטיבל אמיתית: שריקות, קריאות עידוד, צעדי ריקוד וחיבוקים. התלמידים אף הכינו מופע הומוריסטי של שירי חנוכה ובסיומו נהנו מהרקדה אותה הפעילה הנהלת ביה"ס.

מנהלת ביה"ס גילה רוזנטל ביקשה מהתלמידים: "כמעט רוב אירועי האלימות מתחילים במילים מעליבות, פוגעות, משפילות או חסרות כבוד. זכרו כי "חיים ומוות ביד הלשון". בכוחכם לשלוט במילים היוצאות מפיכם. קחו עליהן אחריות. אנו תלמידי בי"ס ארזים באור יהודה אומרים: לא לאלימות!"

האירוע, כאמור, בישר את הצטרפותה של אור יהודה ליישום פרוייקט "עיר ללא אלימות"  בעיר. הפרוייקט המשותף לכמה משרדי ממשלה ולעירייה מתבסס על תקציב שחלקו ממשלתי וחלקו האחר מקורו בקרנות שונות שהביעו הסכמתן לתמוך בתוכנית הזו הפועלת כבר ב-12 ערים.
בהובלתו של דוד יוסף, ראש העירייה ולאחר אישור המשרד לביטחון פנים עתה מצטרפת גם אור יהודה לפרוייקט: "אני מקווה כי באמצעות הפעלת התוכנית נצליח להטמיע נורמות התנהגות של הידברות בעיר ובמוסדותיה.
החידוש בתוכנית הזו מעבר למרכיביה הייחודיים הוא בכך שהאחריות הקהילתית היא הלב. למהלך התגייסו כל הגופים העירוניים בעיר ואני נחוש בדעתי להוביל שינוי תפיסתי בדרך למיגור האלימות."

התוכנית פועלת לצמצום האלימות בחיים הציבוריים בעיר באמצעות חינוך, פעולות הדרכה ואכיפה, והפעלת תכניות התערבות בקרב כל קבוצות האוכלוסיה בעיר. כך לדוגמה מערכת החינוך העירונית הינה שותפה מלאה לפרוייקט וכבר עתה מופעלות בה מספר תוכניות להטמעת נורמות התנהגותיות שאינן אלימות.
שורשיה של התוכנית במיזם שנולד בעיר אילת לפני כארבע שנים , הוכתר בהצלחה והביא לירידה משמעותית בהיקף מקרי העבריינות והאלימות בעיר. הוגי הרעיון התמקדו בעיקר באוכלוסית ילדים ונוער וכן בתפקידה של הסמכות ההורית כמשפיעה על עיצוב התנהגותי, תוך אינטרקציה עם גורמי הרשות ואכיפת החוק.
התוכנית מקיפה את כל מערכת החינוך הפורמאלית בעיר, את פעילות הפנאי בשעות אחה"צ ואת מירב הגורמים שיש להם נגיעה לנושא, מתוך הנחה, שברגע שכולם מדברים בשפה אחידה, יש לכך תרומה מאוד משמעותית.