ראש עיריית אור יהודה, דוד יוסף, לומד מקרוב את מודל התכנית הלאומית

"עיר ללא אלימות" היא תכנית לאומית להתמודדות עם כלל מצבי ההתנהגות האנטי-חברתית, האלימות, העבריינות והפשיעה המתרחשים ברשות המקומית. התכנית אשר ממומנת על ידי ממשלת ישראל, באמצעות המשרד לביטחון פנים והקרן לידידות, תפעל בשנים הקרובות ב-79 רשויות ברחבי הארץ בעלות כוללת של כ- 60 מיליון ₪ לשנה, ביניהן גם באור יהודה.

על רקע הצלחת התכנית באילת ובערים נוספות, החליטה ועדת השרים למאבק באלימות, בראשות  השר לביטחון הפנים, ח"כ יצחק אהרונוביץ', להפוך אותה למאמץ המרכזי של משרדו במאבק נגד האלימות והחזרת תחושת הביטחון בקרב תושבי ישראל ולהרחיבה
ל-79 רשויות בסה"כ.
מתוך  כ-130 רשויות שהגישו בקשה להצטרף לתכנית, נבחרו לאחרונה, לאחר הליך בחירה ארוך ומורכב, 67 רשויות חדשות ברחבי הארץ, ביניהן אור יהודה.

השבוע הוזמנו 67  ראשי הרשויות המצטרפות לאילת ללמוד את מודל התכנית הלאומית "עיר ללא אלימות" הלכה למעשה.

דוד יוסף, ראש עיריית אור יהודה, הצטרף גם הוא לסיור הלימודי בן היומיים, עם יתר ראשי הרשויות המצטרפות לתכנית, במטרה ללמוד את המודל הייחודי ולקדם את תחילת הטמעתו  גם באור יהודה.

במהלך הביקור הוצגו עקרונות התוכנית בפני ראשי הרשויות ע"י נציגי המשרד לביטחון פנים, המשטרה, מובילי התוכנית בעיר אילת  וראשי המטה המקצועי שסיפרו על מערך עירוני מקיף, מתואם ואפקטיבי בראשות ראש הרשות המקומית ובשותפות רחבה של כלל הגורמים העוסקים בנושא לצורך הטיפול בתופעות האלימות והגברת תחושת הביטחון האישי ברמה העירונית. תחומי הפעילות של התכנית ברמה העירונית קשורים לאכיפה, חינוך פורמאלי, פנאי וחלופות, טיפול בנזקי אלימות וההקשר העירוני הרחב.

ראשי הרשויות סיירו במוקדי החינוך הבלתי פורמאלי, האכיפה, החינוך והרווחה באילת ושמעו על חבירת כל הגורמים וגיבוש משותף של תוכניות בתחומים אלו ביניהן: שיטור משולב-סיירת אדום, סיירת הורים, תוכניות בביה"ס, מוקד שליטה ובקרה , מרכז רב תחומי לטיפול באלימות, תוכניות שונות למניעת סמים, אלכוהול ואלימות ועוד.
כבר בשנת 2004 החלה לפעול התכנית בעיר אילת מתוך מטרה לבנות מודל למאבק בתופעת האלימות וההתנהגות החברתית בכל עיר בארץ ובעולם וזכתה להצלחה חסרת תקדים: דווח על  ירידה חדה בנזקי הרכוש באזורים מצולמים, ירידה של עשרות אחוזים באירועי אלימות בבתי הספר בהם פועלת התכנית, ירידה של עשרות אחוזים באלימות בגני ילדים ועוד. בשנת 2006 הצטרפו לתוכנית 11 ערים נוספות ביניהן: טבריה, עכו, נצרת עלית, חדרה, נתניה, רמלה, לוד, בת ים, מעלה אדומים רהט, אשקלון ותוך שנתיים וחצי דיווחו על הצלחות דומות.

בתום הביקור אמר ראש העירייה דוד יוסף כי : "להשתתפות בסיור הייתה חשיבות עצומה להבנת הדרך הנכונה למימוש החזון. חשוב לי כי אור יהודה תהפוך לסיפור הצלחה דומה ואני רואה בכך שליחות ואחריות אישית שלי כראש עיר. לשם כך אני מקדם הקמת צוות יעיל ומתואם ברשות שיהיו חברים בו גם נציגים מהמשטרה ומגורמים נוספים כגון חינוך ורווחה שיפעלו ליישומה של התוכנית. אני מאמין כי ע"י הקמת מערך מושכל ומתואם, תוכניות מניעה מקיפות במערכות החינוך והקמת השיטור העירוני נבסס תמהיל נכון ויעיל, של אכיפה, מניעה ושיפור איכות החיים."