מתגבשת סיירת הורים באור יהודה

'עיר ללא אלימות' הינה תוכנית הדגל של ממשלת ישראל ושל המשרד לביטחון פנים למאבק באלימות. היא נולדה מהמציאות החברתית הישראלית של התגברות תופעות האלימות במשך השנים והיא מציעה דרך לבחינה מחודשת של התגובה החברתית לתופעה.

התוכנית ממקמת את הרשות במרכז הניסיון לשינוי ומתאימה לכל עיר עפ"י צרכיה ומאפייניה הייחודיים, כלי עבודה מובנים ושורה ארוכה של תוכניות לצורך יישום העקרונות.

אור יהודה נבחרה כמועמדת ראויה לתוכנית והיא הצטרפה אליה עם 66 רשויות נוספות.  בתוך שנתיים ביססה העיר במערכותיה השונות  תוכנית עירונית לטיפול בנושא. שלומית עיני, סמנכ"ל העירייה, שמונתה למנהלת התוכנית, וקובי אוליאל, מנהל אגף הביטחון בעירייה פעלו להקמת ועדת היגוי ליישומה של התוכנית, בה חברים נציגי ביטחון, חינוך, נוער ורווחה ובמהלך 2010 הוכנסו מספר פרויקטים לפעולה ביניהם: פעולות מוגנות בביה"ס, פרויקט 'אילנות' למניעת אלימות בגני הילדים, ביסוס מערך שליטה ובקרה דרך התקנת מצלמות ברחבי העיר וחיבורן למוקד העירוני, הרחבת שירותי הביטחון העירוניים, הגברת התאורה במגרשי הספורט בעיר, תוכניות רווחה שונות ועוד.

בין המשימות החשובות שסימנה לעצמה הועדה נכללה הקמת סיירת הורים עירונית מתוך ההבנה שתרבות הבילוי של בני הנוער בשנים האחרונות כוללת ביטויים אנטי חברתיים,  החל מהפרעות לסדר הציבורי כגון: הקמות רעש, ונדליזם ולכלוך, דרך אלימות והתנהגויות נוספות כגון: צריכת אלכוהול וסמים. במרחב כזה, זיהתה מנהיגות העיר בהורים שותף חשוב ומכריע ביכולת להתמודד עם התופעה לא רק ביצירת כוח מרתיע כי אם בדרך לתקשורת, חיבור והקשבה עם בני הנוער.

העירייה בשיתוף מחלקת הנוער העירונית, בניהולו של יוסף כהן  פועלות לגייס סיירת הורים המורכבת מהורים תושבי המקום, הפועלים בהתנדבות. ההורים בשיתוף ובליווי הרשות, אמורים לסייר ברחבי העיר בשעות בעייתיות המוגדרות מראש על-ידי הצוותים העירוניים (בדרך כלל שעות הלילה וסופי שבוע) ובכך לצמצם את מקרי האלימות בהם מעורבים בני נוער. כמו כן הם אמורים לעבור הכשרה והשתלמות קצרה בתחום, טרם צאתם לשטח.

סיירת הורים באור יהודה - פלייר