סיפורו של מקום

סיפורו של מקום (הגדל)

"סיפורו של מקום" היא תכנית לתלמידי כיתה ט' בבית ספר "יובלים" ומטרותיה להנציח בסרטים את פועלם של מקימי אור יהודה ואתרים חשובים והיסטוריים בעיר, ולהפגיש בין וותיקי העיר לבין התלמידים לצורך עבודה משותפת בסרטים ויצירת מסורת של מפגשים בין דוריים.

בתכנית תומכים משרד החינוך, המשרד לאזרחים וותיקים, עיריית אור יהודה, ומכון המחקר "יד בן צבי" אשר מממן אותו ואת המנחה מטעמו יוסי רבך- במאי טלוויזיה וקולנוע וותיק ומנוסה המעביר את רזי העשייה הקולנועית לתלמידים.
השנה בחרו התלמידים שני אתרים כדי לספר את סיפורם ולהנציחם:

1. מוזיאון יהדות בבל המספר את סיפורה של קהילת יהודי עירק והנצחתה במוזיאון המפואר שבעיר. הסרט ישלב ראיונות עם אישים מרכזיים, מהעיר ומחוצה לה, אשר פעלו להקמת המוזיאון וביניהם מרדי בן פורת, מייסדו של המוזיאון וראש העיר הראשון של אור-יהודה.

2. אנדרטת 9 - לזכרם של תשעת הנידונים למוות שנתלו בעיראק בעקבות חשדם של השלטונות במעורבותם בהעלאת יהודי עיראק לארץ.

תושבי אור יהודה וכל המתעניינים בהיסטוריה של העיר יוכלו לצפות בסרטים דרך אתרי משרד החינוך, אתר מכון "יד בן צבי", אתר המשרד לאזרחים וותיקים, אתר בית הספר "יובלים", אתרי הספריות העירוניות ואתר עיריית אור יהודה. בכך תזכה אור יהודה לחשיפה חשובה ומפרגנת.