קיימות וחינוך סביבתי

קיימות וחינוך סביבתי (הגדל)

עיריית אור יהודה פועלת לקידום ערכי הקיימות בעיר מתוך השקפה וחשיבה, הרואות את העיר כעיר מקיימת.
בנוסף לפעילות המתבצעת בתחומים הטכניים כגון: טיפול בפסולת, הנגשת שירותים, חסכון באנרגיה ועוד, פועלת מערכת החינוך להטמעת ערך הקיימות בקרב גילאי 5 עד 15, באמצעות פיתוח והפעלת תוכניות חינוכיות מקיפות להפחתת הפסולת ועידוד ההפרדה ולחסכון במשאבי הטבע. כל זאת במימון המשרד להגנת הסביבה יחד עם עיריית אור יהודה.

הפעילות לקידום ערכי הקיימות היא בעיקרה תהליכית שבמסגרתה נדרשת עשייה עקבית במשך כמה שנים, כדי להטמיע את הערכים ולהגיע להישגים. בהפעלתה בקרב תלמידי מערכת החינוך, הם "מגוייסים" כסוכני שינוי מוצלחים ביותר הדורשים מהוריהם לנהוג בהתאם לערכים הסביבתיים שרכשו.

עיקרי העשייה בשנים האחרונות:
1. תכניות בבתיה"ס היסודיים להטמעת חשיבות הצרכנות הנבונה והטיפול הראוי בפסולת
2. תכניות להסמכת מוסדות חינוך ירוקים. עד כה הוסמכו 3 גני ילדים ו 3 בתי ספר יסודיים מתוך 8 והרביעי יוסמך בקרוב.
3. תכניות בחטה"ב להכרה ולחקר נחל איילון, אתר הטבע העירוני, המצוי בתחום השיפוט של העיר.