דלג על בר עליון
בר עליון

קבוצה 4 – מזון

קבוצה 4 – מזון, 4.2 בית אוכל, פריט 4.2 א'– מסעדה, בית קפה, לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום

יובהר בזאת כי כל הדרישות המופיעות בפרק זה הינן חלק בלתי נפרד ומחייב מהמפרט ועל בעל העסק לעמוד בכל הדרישות.
זאת כאמור בנוסף לכל הדרישות הכלליות הרלבנטיות לעסקו המופיעות בפרק
"דרישות כלליות מעסקים".
הגדרות אזורי העירייה (ייעודים כהגדרתם בתב"ע)

מגורים
- אזור המיועד למגורים בלבד.

מגורים עם חזית מסחרית - מבנה המשלב מגורים עם מסחר בקומותיו התחתונות.

שדירה עירונית - רחובות יחזקאל קזז, שדרות מרדכי בן פורת, שדרות אליהו-סעדון ורחוב העצמאות.
אזור תעשייה צפוני (אזור תעשייה ספיר)
- בין כביש 461 לרחוב האוניברסיטה ובין רחוב יחזקאל קזז ורחוב הפלדה.

אזור תעשייה דרומי - בין רחובות אריק איינשטיין (יהדות קנדה) לחטיבת אלכסנדרוני.

אזור תעסוקה יוני נתניהו - בין הרחובות אריאל שרון לסוכנות היהודית ויהדות קנדה.

אזור תעסוקה בת/6 - בין כביש 412 לרחוב אריאל שרון.

אזור תעסוקה פארק נחל איילון - מדרום לכביש 412 (בתכנון).

מרכזים מסחריים - מרכז מסחרי ראשי סקיה א' (שוק כיכר הנשיא/מתחם הראשונים), מרכז מסחרי משני סקיה א' (ברח' צבי פנקס), שוק גולדמן (כפר ענה)+שוק פריקס, מרכז מסחרי שכונת רח' החלוצים (פארוק), מרכז מסחרי נווה-סביון, מרכז מסחרי אבו-לאבן, מרכז מסחרי רחבת העירייה וקניון קנאור, מרכז מסחרי קריית גיורא, מרכז מסחרי נווה-רבין (בתכנון).

אזור חקלאי -
בעל עסק / יזם, לתשומת לבך – בנוסף לאמור בעמודת מדיניות העירייה כמפורט בטבלה, נדרש בעל העסק / יזם לעמוד גם בהוראות התוכנית המפורטת התקפה ו/או הוראות היתר הבניה החלים על העסק הרלוונטי.

פריט

תיאור העסק טעון הרישוי

דרישות האגף/מחלקה/גורם רלבנטי

מדיניות המועצה

4.2 א

בית קפה, מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום



בעל עסק שכתוצאה מפעילותו קיים פוטנציאל גרימת ריחות וזיהום אוויר, לרבות כתוצאה מקלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה, למעט בעל עסק שקבל לכך פטור מהעירייה, יציב ויפעיל אמצעים למניעתם של מפגעי הריח וזיהום האוויר על פי הנחיות העירייה.
בעל העסק יתקין ויפעיל מפריד שמן, בנפח ובטכנולוגיה כזאת שתאפשר לעסק לעמוד בערכי הפליטה לביוב הנדרשים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"א – 2011 .

בעל העסק יתחזק את מפריד השמן/דלק על פי הוראות היצרן ויפנה את תכולת המפריד בתדירות כזאת שתאפשר לעסק לעמוד בערכי הפליטה לביוב הנדרשים בכללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"א – 2011.
תכולת המפריד תפונה רק לאתר מאושר על פי דין.
בעל העסק ישמור אישורי פינוי ואישורי קליטה, של תכולת המפריד, למשך 3 שנים בעסקו ויציגם לעירייה, על פי דרישה.

בעל העסק יתקין בשטח העסק מכל ייעודי לאיסוף שמן מאכל משומש. המכל יהיה משולט ויעמוד על מאצרה בנפח 110%. השמן המשומש יפונה לחברה שאושרה לכך על פי דין. אישורי פינוי ואישורי קליטה המעידים על כך שפינה את השמן המשומש כאמור ועל ידי מוביל המאושר על פי חוק, יישמרו בעסק למשך 3 שנים ויוצגו לעירייה על פי דרישה.

בעל עסק יעמוד בכל האמור בסעיף 6 בפרק "דרישות כלליות מעסקים" – בעיקר בהוראות המכוונות לעסק אשר יש בו עיסוק (לרבות אחסון, עיבוד, הכנה והגשה) בבשר.



מותר בכל אזורי העיר למעט אזור מגורים.
באזורי תעשייה רק לאחר קבלת אישור לשימוש חורג.

קיימת אפשרות שפעילות עסק קיים והקמת עסק חדש באזורי התעשייה תותר ללא צורך בקבלת אישור שימוש חורג, במהלך 5 השנים הקרובות.





negishut icon עבור לתוכן העמוד