על רקע משבר האקלים שפוקד אותנו, עיריית אור יהודה מגויסת ומשקיעה משאבים רבים כדי להתמודד עמו. התחממות כדור הארץ מטרידה אותנו וגורמת לכולנו לחשוב מחוץ לקופסה. ההיערכות העירונית לשינויי האקלים היא קריטית כדי להסתגל למצב החדש ולספק לתושבי אור יהודה כלים להתמודדות עמו ולצמצום הנזקים הצפויים. בימים אלו נכתבת תכנית אסטרטגית לאחר שעיריית אור יהודה זכתה בקול קורא לליווי כתיבתה. יחד עם זאת, התכנית מפרטת את הצעדים שבוצעו ומתוכננים להתבצע עד להשלמת כתיבת התכנית.
הקמת שלושה מובלי ניקוז
כחלק מההתמודדות עם בעיית השיטפונות שפוקדים את ארצנו בכל חורף, עיריית אור יהודה מקדמת הקמת שלושה מובלי ניקוז בהיקף כספי אדיר של כ-80 מיליון שקל. מובל ניקוז הוא תעלה העשויה מבטון ומוליכה מי גשמים לצרכים הנדסיים שונים, ובעיקר כדי למנוע הצפות של מבנים או דרכים. המובל הראשון חוצה את העיר מצפון לדרום דרך שכונת בית בפארק, רחוב יגאל אלון, החלוצים ועד שכונת נווה איילון בדרכו לנחל איילון. המובל המערבי הוא מובל שעובר בשכונת סקיא א' ומובל נוסף, השלישי במספר, הוא נמצא מחוץ לתחומי העיר ונמצא בשלבי תכנון בלבד כאשר הוא עובר באיזור רמת גן אל נחל איילון.
פרויקט פאנלים סולאריים
במהלך השנתיים האחרונות התקינה עיריית אור יהודה וממשיכה להתקין פאנלים סולאריים על גגות מבני הציבור והחינוך בעיר, זאת כחלק מהמגמה הירוקה העולמית שבה אנו מייצרים חשמל ירוק מפאנלים סולאריים על גגות מבני ציבור. הפאנלים מותקנים על גגות גדולים של מבנים אשר בבעלות העירייה והסטנדרטים המחמירים של התקנה והפעלה נשמרים לכל אורך ביצוע הפרויקט. נכון להיום, כשנה לאחר תחילת הפרויקט, פועלים ברחבי העיר 18 אתרי ייצור חשמל על גגות מבני עירייה, כולל במרכזים הקהילתיים ובבתי ספר, כל זאת מתוך 20 אתרים שתוכננו.
החלפת התאורה בעיר לתאורת לד
עיריית אור יהודה החליפה את כל גופי התאורה בעיר לתאורת לד חדישה וחסכונית בחשמל במה שנחשב לאחד הפרויקטים המורכבים ביותר. המטרה היא לאחד את כל תאורת החוץ בעיר לתאורה אחידה שמאפשרת הארה מיטבית של הרחובות, הפארקים ומוסדות הציבור והחינוך, לחסוך בחשמל וכזו שמאפשרת שליטה חכמה על כל מנורה ומנורה, דבר שמגביר את תחושת הביטחון והסדר במרחב הציבורי.
מעבר לכלים רב פעמיים
בשנה האחרונה החליטה עיריית אור יהודה לעבור לשימוש בכלים רב פעמיים במתקני העירייה.
חתימה על אמנת טבע אזורי
לנוכח שינויים האקלים, חתמו 12 ראשי עיריות, ביניהם ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, על אמנת טבע אזורי שבמסגרתה הצהירו על כוונתם לשתף פעולה לגיבוש מדיניות סדורה ובת קיימא לשמירה ולטיפוח המרחב הטבעי לנוכח האקלים המשתנה ולהתחייב לשתף פעולה לשמירה על המערכות האקולוגיות המשותפות.
ההצהרה נחתמה בעקבות ועידת הטבע האזורי הראשונה מסוגה, שהתקיימה בחודש אוקטובר 2021, בארגון משותף של היחידות הסביבתיות של ערי גוש דן: אור יהודה, בת ים, גבעתיים, הרצליה, פתח תקווה, חולון, יהוד-מונסון, ראשון לציון, קרית אונו, רמת גן, רמת השרון ותל אביב-יפו.
מטרת הוועידה הייתה לבחון כיצד ניתן לייצר שיתופי פעולה לשימור המערכות האקולוגיות במרחב הטבעי המשותף, לייצר הסכמות לגבי מסדרונות אקולוגים חוצי גבולות עירוניים ולטפח קהילות של שומרי טבע בגוש דן. המערכת האקולוגית אינה מתוחמת בגבולות העירוניים, שכן ערים חולקות משאבי טבע ואקולוגיה, רצועת חוף, נחלים, בתי גידול ומסדרונות אקולוגיים. כדי להבטיח את איתנות המערכת ואת המשך תפקודה לנוכח שינויי האקלים, מכירים ראשי הרשויות בצורך לפתח שיתופי פעולה לטיפול במערכת האקולוגית.