פרויקט "מהיר לעיר - הרשת המטרופולינית" יוצא הלילה (בין ראשון לשני, 31.7-1.8) לדרך - העבודות לביצוע נתיבי תחבורה ציבורית ושדרוג המרחב הציבורי ברחוב העצמאות

הפרויקט מתבצע על ידי משרד התחבורה, באמצעות חברת נתיבי איילון, ועיריית אור יהודה. בימים ראשון-חמישי (31.7 ועד 4.8) משעה 21:00 בערב ועד השעה 05:00, תבוצענה עבודות לפריסת הסדר תנועה חדש במרכז הכביש ברחוב העצמאות בקטע שבין כביש 461 לרחוב יהדות קנדה.

פירוק 2 כיכרות והעתקת 2 עצי זית

במסגרת העבודות שיתקיימו החל מהלילה, יפורקו 2 כיכרות לאורך התוואי - כיכר הבאר (רח' העצמאות פינת יוסף חיים) והכיכר בפינת רח' העצמאות-הכלנית. כמו כן, שני עצי זית הקיימים לאורך התוואי יישמרו ויועתקו למיקום חדש בפארק קנדה.

הסדרי תנועה ועבודה במהלך השבוע:

* פריסת ההסדר תתבצע בשלבים
* יצומצמו לסירוגין נתיבי הנסיעה לשני הכיוונים בקטע הנ"ל
* לא תתאפשר חניית כלי רכב לאורך צידי רחוב העצמאות בקטע המדובר. כמתן מענה לתושבים, העירייה הקצתה מקומות חניה בחניונים ברחובות דוד אלעזר פינת העצמאות וברחוב משה דיין מאחורי הספרייה העירונית. בהמשך יוקצו מקומות חניה חדשים גם ברח' ז'בוטינסקי 26 (ליד מעון היום השיקומי)
* תנועת הולכי רגל תתאפשר כרגיל
* יוצבו פקחים ושילוט להכוונת התנועה להקלה על התנועה
* לנהגות ולנהגים מומלץ להיעזר ביישומון WAZE

החל מיום חמישי (4.8.22) ולמשך כחודשיים תבוצענה עבודות תשתית במרכז הכביש שיכללו צמצום נתיבי תנועת כלי רכב ברחוב העצמאות בקטע הנ"ל. הסדרי תנועה ועבודה:

* העבודות תבוצענה בימים א'-ה' בשעות הבוקר. ייתכנו עבודות לילה – הודעה אודות עבודות אלו תימסר בנפרד
* יצומצמו נתיבי הנסיעה לשני הכיוונים בקטע הנ"ל
* תנועת הולכי רגל תתאפשר כרגיל
* יוצבו פקחים ושילוט להכוונת התנועה להקלה על התנועה