שוברים שיאים: 78 ילדים קיבלו מחשב במסגרת "מחשב לכל ילד"

המסורת בעיר נמשכת ואף מתרחבת כש-78 משפחות מהעיר קיבלו מחשב אישי, כל זאת בתום קורס מחשבים בן 45 שעות שנערך במרכז להב"ה. דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך: "הפרויקט מאפשר קידום הישגים לימודיים עבור התלמידים"

פרויקט "מחשב לכל ילד" שמתקיים מדי שנה באור יהודה ממשיך להתרחב משנה לשנה. בשבוע שעבר קיבלו לא פחות מ-78 תלמידים מהעיר מחשב חדש כחלק מחזונה של ראש העיר, ליאת שוחט, לקדם שוויון הזדמנויות לכל תלמידי העיר. את הפרויקט מוביל אגף החינוך בעירייה בראשות דלילה אשכנזי שאמון על איתור התלמידים הזקוקים למחשב.

באירוע הסיום של הפרויקט חולקו תעודות השתתפות ותעודות הצטיינות לתלמידים שהשתתפו בקורס מחשבים בן 45 שעות שנערך במרכז להב"ה בעיר. לצד אשכנזי, השתתפו בטקס גם פרופ' אריה סקופ, יו"ר פרויקט "מחשב לכל ילד", שמעון שלו, מנהל אזור מרכז בפרויקט מחשב לכל ילד, בני סרור, מנהל סניף בנק מרכנתיל הנרתם לתרומה לפרויקט, אלישבע ורנר-רייז, אחראית על מרכז להב"ה, ואילן אבאייב, רכז מחשוב באגף חינוך.

המחשבים שמקבלים כעת התלמידים ויותקנו בביתם כוללים בין השאר תוכנות, חיבור אינטרנט ואפשרות ליצור קשר עם מוקד טלפוני לסיוע טכני ואחריות בבית המשפחה למשך שלוש שנים. דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך, ציינה בטקס: "אני מודה בראש ובראשונה לראש העיר, ליאת שוחט, שמקדמת בעיר את ערך שוויון ההזדמנויות, תוך סבסוד העלויות שבפרויקט. ההשתתפות בפרויקט מאפשרת קידום הישגים לימודיים עבור התלמידים תוך ביסוס המצוינות האישית שלהם כשההצלחה היא בראש ובראשונה בידיים שלהם".

פרוייקט מחשב לכל ילד נוסד ב-1996 ביוזמת אנשי עסקים מובילים בישראל ובחסות ממשלת ישראל במטרה להעניק מחשבים, ערכות תוכנה והדרכה לילדים ללא מחשב בבית. חזון הפרויקט הוא לאפשר לילדים לרכוש מיומנויות שימוש במחשב והתחברות למאגרי מידע. אלה יסייעו בפיתוח חשיבה יוצרת, יתרמו להתפתחות הילד ולהעלאת דימויו העצמי וישמשו מנוף לצמצום הפער החברתי.

צילומים: דוברות עיריית אור יהודה