כפר הסטודנטים אור יהודה יצא לדרך

הכפר שהוקם בשכונת איילת השחר יאפשר לסטודנטים שהחלו לפעול במסגרתו לקיים פעילויות קהילתיות בשכונה בפרט ובעיר בכלל. אלירן אליה, סגן ומ"מ ראש העיר, שיזם את הפרויקט: "הפרויקט יאפשר לחבר את קהל הסטודנטים אל הקהילה באמצעות פעילות במסגרות מגוונות ועם אוכלוסיות שו

תמונת הכתבה

בשבוע שעבר יצא לדרך כפר הסטודנטים החדש שהוקם באור יהודה בשכונות הוותיקות. מדובר במפגש ראשון שנערך בבר הגלריה בעיר בהשתתפות 17 הסטודנטים הנבחרים עם יוזם הפרויקט, ממלא מקום ראש העיר, אלירן אליה, נציגי העירייה, נפגשים ועמותת איילים.

כפר סטודנטים.jpe

כניסת עמותת "איילים" לעיר לבניית כפר סטודנטים היא חלום שמתגשם ויוזמה חברתית לשכונת איילת השחר ותושביה. בנוסף לסטודנטים תושבי העיר, ייקחו חלק בפרויקט סטודנטים מירושלים, באר שבע, אלקנה, מצפה נטופה, כרמיאל, ועוד. כעת הם העתיקו את מקום מגוריהם לשכונת איילת השחר והסביבה, כשהם מלאי מוטיבציה וחדורי מטרה ליזום ולקיים פעילויות התנדבותיות ברחבי העיר, ובפרט בשכונות הוותיקות. את הסטודנטים ילוו הרכז המקומי ישראל שריקי, יחד עם נציגי "נפגשים" מרכזים קהילתיים ומכללת אור יהודה בניהולה של גלית ששון, והמנהל האיזורי מטעם עמותת איילים, חגי חקון.

כפר הסטונדטים יוצא לדרך.jpe

אלירן אליה, סגן ומ"מ ראש העיר, מציין: "לפרויקט שתי מטרות עיקריות. הראשונה, לסייע במימון התואר האקדמי כדי לעודד כמה שיותר מתושבי העיר הצעירים לקחת חלק במוסדות ההשכלה הגבוהה, והמטרה השנייה, לחבר את קהל הסטודנטים אל הקהילה באור יהודה באמצעות פעילות במסגרות מגוונות ועם אוכלוסיות שונות. אני רוצה להודות לראש העיר, ליאת שוחט, שהופכת איתי כל חזון למציאות, ואת אור יהודה לעיר שמקדמת צעירים".