אירועים, הצגות ומופעים ב"פסטיבל מאירים את העיר 4" באור יהודה

הפסטיבל מתקיים במהלך חנוכה באור יהודה בשיתוף משרד התרבות והספורט, וכולל הופעות ב-10 שקלים בלבד של שרית חדד, עלי באבא וארבעים השודדים, מופע "טיק-טוק", מלחמת הכוכבים והמחזמר שלמה המלך ומלכת שבא. ויש עוד הרבה הפתעות נוספות בחג

תמונת הכתבה

לא פחות מחמישה מופעים מרכזיים ומלהיבים יתקיימו השנה במסגרת פסטיבל "מאירים את העיר" באור יהודה שייערך זו השנה הרביעית ברציפות בזכות שיתוף הפעולה עם משרד התרבות והספורט. הפסטיבל, שכבר הפך למסורת, מאפשר לתושבי העיר והסביבה ליהנות ממופעים בעלות של עשרה שקלים בלבד לכרטיס.

במרכזה של הפסטיבל תעמוד הופעתה של הזמרת שרית חדד (29.12) שתופיע בהיכל התרבות יחד עם תזמורת ירושלים מזרח ומערב בניצוחו של המאסטרו תום כהן. האירוע יכלול קונצרט מיוחד המוקדש ליצירות מובחרות מימי הזוהר של הזמר המזרחי והים תיכוני בעיבודים מיוחדים לתזמורת.

מאירים את העיר

גם הילדים יוכלו ליהנות ממופע משובח (28.12), כאשר רינת גבאי, גיא זוארץ, עודד פז, טיטי איינאו ושחקנים נוספים יופיעו בהיכל התרבות במסגרת המחזמר שלמה המלך ומלכת שבא המדובר כל כך. המחזמר מביא את סיפורם המופלא של שלמה המלך החכם באדם ומלכת שבא הלוחמת. האירוע יתקיים בשני מופעים.

אירוע נוסף עבור הילדים יתקיים ב-25.12 כאשר תועלה ההצגה עלי באבא וארבעים השודדים של תיאטרון אורנה פורת, זאת בשני מופעים. מדובר בהצגה רמת משתתפים בהשראת המעשייה המפורסמת מסיפורי אלף לילה ולילה ומבוססת על עיבוד לבמה מאת שירלי דשא ורועי שגב. ביום למחרת (26.12) יתקיים מופע "טיק-טוק" בהשתתפות כל הטיק-טוקרים הגדולים שיופיעו על במה אחת במופע שכולו מוסיקה וריקודים. לציבור הדתי-חרדי באור יהודה יועלה המופע המוסיקלי מלחמת הכוכבים (26.12) עם השחקנים רן רגב, אברהם כצנשטיין ושלום גרחמן.

במסגרת הפסטיבל יתקיימו גם קונצרט חגיגי לחנוכה בהשתתפות תלמידי ומורה המשכן למוסיקה ולמחול שיבצעו עיבודים מיוחדים לשירי חנוכה המוכרים והאהובים וכן מופע מחול אש לכל המשפחה כחלק מקבלת הפנים לאירועי הפסטיבל ברחבת היכל התרבות.

מחוץ לפסטיבל, תתקיים גם מסיבת חנוכה לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים (צמי"ד) ב-23.12 - אלומיני במוזיאון, מופע המשלב תנועה, תיאטרון ויזואלי, הומור, צינורות ואביזרים מאלומיניום הקמים לתחיה ומואנשים באמצעות מוסיקה ומחול.

ב"נפגשים" מרכזים קהילתיים מתקיימות לאורך כל החודש פעילויות פנאי והעשרה לגילאי 3-6 במסגרת מועדון "קטקטים", כל זאת במרכז קהילתי תפוח פיס. בין השאר מתקיימת סדנה להכנת עששיות, מסיבת חנוכה בנווה רבין, מסיבת קצב של אדמימו ופעילויות נוספות. בנוסף, מתקיימות סדנת נגרות להכנת סביבון מיוחד ויומיים של אתגרים, משחקי חשיבה ותעלומות בלשיות וחדרי בריחה לתלמידי כיתות ג' ומעלה.

גם היחידה לעבודה קהילתית בעיריית אור יהודה לא נחה בחנוכה ויזמה יחד עם הפעילים הקהילתיים בשכונות שתי מסיבות חנוכה חגיגיות. ב-25 בדצמבר יתקיים הפנינג חנוכה למשפחות בנווה רבין, שיכלול סדנאות קרקס, משחקי רצפה ובובות ענק, טקס הדלקת נרות משותף, חלוקת סופגניות ומופע קומי וסוחף לכל המשפחה עם האמן "יודלה מודלה".

חנוכה באור יהודה

במתחם סחל"ב יתקיים פסטיבל קרקס חגיגי לכל המשפחה ב-29 בדצמבר במגרש סמטת המעפילים, שיכלול הדלקת נרות קהילתית חגיגית, סדנאות קרקס ומופע מרהיב קורע מצחוק.

פסטיבל מאירים את העיר.JPG

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "במהלך השנה שעברה נהנו מאות תושבים ממגוון הפעילויות שהתקיימו לכל הגילאים ולכל המגזרים, וגם השנה אנו שמים דגש על אירועים איכותיים במחירים מסובסדים לכולם. כפי שהצהרתי לא פעם, שמתי לי למטרה להנגיש את התרבות לכולם - וכאן אצלנו בבית באור יהודה. אני שמחה שהעירייה בראשותי מספקת מעטפת שלמה של אירועים באמצעות מחלקות העירייה השונות".

צילומים מפסטיבל "מאירים את העיר 3".