אילנה ראדה נפגשה עם צעירי אור יהודה וסיפרה על מאבקה לחקר האמת

אילנה ראדה, אמה של תאיר ראדה ז"ל, חשפה במרכז קזז לצעירים את ההתמודדות עם רצח בתה והמאבק שלה מול מערכות אכיפת החוק ובתי המשפט בניסיון לאתר את הרוצח האמיתי של בתה

אורחת מיוחדת התארחה בשבוע שעבר במרכז קזז לצעירים - אילנה ראדה, אמה של תאיר ראדה ז"ל שנרצחה לפני 13 שנים בבית ספר נופי גולן שבקצרין וסיפורה עד היום נחשב לאחד מפרשיות הרצח המדוברות ביותר מאז קום המדינה.

ראדה פגשה את צעירי אור יהודה כדי לספר עליה על חייה מאז שאיבדה את בתה בעקבות הרצח, ושמה דגש על המסע המרתק שהיא עוברת עד היום לגילוי האמת בפרשה המסעירה. בדבריה סיפרה ראדה על המאבק שהיא מנהלת מול מערכות האכיפה ובתי המשפט בניסיון לאתר את הרוצח האמיתי של בתה.

אילנה ראדה.jpe

ראדה תיארה גם את הקשיים בחקירת רצח בתה, החל מההתנהלות שלדבריה הייתה לא נכונה בזירת הרצח של המשטרה. היא טענה כי החקירה התנהלה ברשלנות תוך חשיפת פרטים באופן שגוי בתקשורת. ראדה גם העבירה מסר לקהל בנוגע להתמודדות עם עצב, ואמרה לקהל שאסור לתת לעצב לנהל אותנו ביומיום. כדי להתמודד עם זה, אמרה ראדה, היא מכניסה את העצב לתוך קופסה דמיונית ופותחת אותה רק כשצריך כדי שלא ישתלט על מהלך חייה.

במהלך ההרצאה הפנו הצעירים לראדה שאלות אישיות בנוגע להתמודדות עם הרצח, חשיפת המשפחה לתקשורת וחוסר היכולת לדעת את האמת לגבי זהות הרוצח.