בני הנוער באור יהודה שימחו את הוותיקים בחנוכה

פעילויות רבות של מחלקת הנוער ב"נפגשים" מרכזים קהילתיים בחג: בני הנוער הגיעו לבתיהם של ותיקי העיר כדי להדליק עימם נרות ולשיר שירי חנוכה. בנוסף, התקיים בוקר של כיף במרכז יום לקשיש, תלמידים יצאו לאחוזת אייל והתקיימה הדלקת נר משותפת ברחבת העירייה

תמונת הכתבה

במהלך השבוע האחרון בני הנוער של אור יהודה, הפועלים במסגרת מחלקת הנוער העירונית ב"נפגשים" מרכזים קהילתיים, הצליחו לרגש את תושבי העיר מדי יום. חניכי מועדון המטרו (מועדון חברתי לנוער דתי) וקבוצת סיירת אלירז יצאו להגיד תודה לתושבי העיר וחילקו להם שוקולדים עם מילה טובה על עשייתם. קבוצת הקבינט מהמועדון המשיכה בעשייה חשובה זו כשיצאה להתנדבות עם עמותת "שישי שמח" בבית החולים תל השומר במהלך חג החנוכה, וחילקו קפה ועוגה לחולים ולבני משפחותיהם.

בנוסף, בשבוע שעבר יצאו תלמידי כיתות ז' מחט"ב יובלים לבוקר של כיף שארגנו למען ותיקי העיר במרכז היום לקשיש בעיר. הפעילות לציון נר ראשון של חנוכה שימחה וקירבה בין הדורות. זהו המפגש הראשון מבין סדרת מפגשים שיתקיימו לאורך השנה כחלק מתכנית התפתחות אישית ומעורבות חברתית שהחלה השנה לפעול גם בחטיבה. תלמידי כיתות י"ב יצאו גם הם לשמח את ותיקי העיר באחוזת אייל. בני הנוער יחד עם המבוגרים הדליקו ביחד נר שני של חנוכה ורקדו ושרו יחד לקול צלילי החג.

כמו כן, במהלך כל השבוע השתתפו בני הנוער בפרויקט "נר מחבר" בהשתתפות חניכי מכינת ארז, מכינת לביא, חניכי תנועות הנוער, ארגוני ומועדוני הנוער וגרעין בנות השירות הלאומי זאת בשיתוף "עזר מציון". במסגרת הפרויקט, הגיעו בני הנוער לבתיהם של ותיקי העיר, הדליקו עימם נרות, שרו שירי חנוכה והכניסו אור גדול לבתיהם.

ביום שלישי, נר שלישי של חנוכה, הגיעו החגיגות לשיאן כאשר 150 חניכי תנועות, ארגוני ומועדוני הנוער התכנסו ברחבת העירייה להדלקת נר בשיתוף הגרעין התורני בעיר ובמעמד רב העיר הרב ציון כהן. משם צעדו המשתתפים במצעד אורות צבעוני במיוחד, בליווי מוזיקה ואווירה חגיגית לשבט הצופים, שם נהנו כ-250 ילדים בני נוער (כיתות ה' ומעלה) ממסיבת חנוכה כיפית. במקביל למסיבה לבני הנוער מהציבור הדתי בעיר התקיימה סדנת נגרות בה השתתפו30 בני נוער מבני עקיבא ומועדון המטרו. החניכים יצרו בסדנה שולחנות ישיבה לסניף והמועדון.