ראש עיריית אור יהודה סיפרה לתלמידים על ה"ניצוץ" שלה

במסגרת תכנית "ניצוצות" הפועלת בחט"ב יובלים, התארחה ראש העיר ליאת שוחט וסיפרה על מה שהוביל אותה לתפקיד, האתגרים שאיתם היא מתמודדת וההשקעה בתחום החינוך

תמונת הכתבה

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, העבירה בשבוע שעבר הרצאה בפני כ-300 תלמידי חט"ב יובלים במסגרת תכנית "ניצוצות" הפועלת ביובלים ומזמנת אנשי מפתח בציבור שמספרים לתלמידים על ה"ניצוצות" שבערו בהם ושבזכותם הצליחו להגשים את חלומם. בהרצאה נכחו בין השאר מנהלת אגף החינוך, דלילה אשכנזי, ומנהלת החטיבה, רוית דאי.

ראש העיר, ליאת שוחט.jpe

שוחט סיפרה את סיפור חייה ועל הניצוץ שבער בה עוד בצעירותה להיות יום אחד ראש עיר באור יהודה. "החלום הזה בער בי כשהייתי בצופים", מספרת שוחט. "באחד המפגשים שלנו עם חניכים משבטים אחרים שאלו אותי מאיפה אני ועניתי מאור יהודה, ואז מישהו מהם אמר לי - 'את לא נראית מאור יהודה'. עניתי - 'אז איך נראים באור יהודה?'. זה מאוד עיצבן אותי וזה היה הטריגר שלי להיכנס לזירה הציבורית ולהיות ראש העיר כדי להוביל עיר שבה אף אחד לא יתבייש שהוא מגיע מאור יהודה ושאף אחד לא יעקם את הפרצוף כשהוא ישמע על מישהו שמגיע מאור יהודה".

בהמשך ההרצאה הדגישה שוחט שכל מסעה בחיים היה מלווה באתגרים ובמהמורות בדרך להשגת המטרות שלה. "החיים שלנו מורכבים מאתגרים. אתם יכולים לקרוא להם קשיים ואתם יכולים להחליט שאלו אתגרים, זה הכל עניין של בחירה. אני אומרת לכם שעל אף האתגרים הללו, אל תתייאשו. תחלמו ותילחמו על הגשמת החלומות שלכם".

התלמידים.jpe

ראש העיר סיפרה גם על האתגר הכי משמעותי שלה והוא בתחום החינוך. "לפני ארבע שנים החלטתי שזה יהיה הנושא שיקבל את מירב הטיפול ותשומת הלב", היא ציינה. "הוצאתי לדרך רפורמה במערכת החינוך ואני שמחה שבחלוף ארבע שנים אנו רואים משנה לשנה התקדמות ומערכת חינוך שהתושבים גאים להיות חלק ממנה. העבודה בתחום החינוך היא עבודה ארוכת טווח, וזה אומר שנמשיך להשקיע את מירב המשאבים בתחום הזה".