בית הספר החדש ב"בית בפארק" ייקרא על שם יצחק נבון

משרד החינוך אישר את בקשתה של עיריית אור יהודה לקרוא את בית הספר היסודי הראשון בשכונת בית בפארק, שייחנך ב-1 בספטמבר 2021, על שמו של הנשיא החמישי של מדינת ישראל. ליאת שוחט, ראש העיר: "נבון היה ידוע כאיש עשייה שפעל למען צמצום פערים בחברה הישראלית"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה קיבלה אישור בשבוע האחרון ממשרד החינוך לקרוא את בית הספר היסודי הראשון מבין שניים שיוקם בשכונת בית בפארק על שמו של הנשיא החמישי של מדינת ישראל, יצחק נבון ז"ל. בית הספר על שמו של נבון, שכיהן גם כסגן ראש הממשלה וכשר החינוך והתרבות, ייחנך ב-1 בספטמבר 2021 לאחר אכלוס השכונה החדשה בצפון העיר.

"אני גאה על האפשרות להנציח את מורשתו של נבון, שהיה איש חינוך בכל רמ"ח אבריו", אומרת ליאת שוחט, ראש העיר. "נבון היה ידוע כאיש עשייה שפעל במרץ רב למען צמצום פערים בחברה הישראלית, שוויון ואחדות. בית הספר יהיה בעל סביבת למידה חדשנית שתישען על למידה פרטנית, בקבוצות קטנות ובמליאה, כל זאת בדרך של מחקר, למידה התנסותית, מתוקשבת, יצירתית ויזמית במטרה להכין את התלמידים לאתגרי המאה ה-21 ולעתידם באקדמיה".

את תכנון בית הספר ביצע משרד האדריכלים אלתרמן-שפריי והוא בוצע בתיאום עם אגף החינוך בעירייה בראשות דלילה אשכנזי. מלבד בית הספר נבון, תקים העירייה בית ספר שש שנתי ובית ספר יסודי נוסף, כל זאת לצד 25 גני ילדים חדשים וכיתות של מעונות יום.

הדמיות: אלתרמן-שפריי אדריכלים