ללא במות אבל עם רכבי מוסיקה - אור יהודה חגגה עצמאות

בערב יום העצמאות וביום העצמאות עצמו חלפו אל מול מרפסות וחלונות הבתים ברחבי העיר רכבי מוסיקה שהרקידו את התושבים הצוהלים. בנוסף, התקיימו מגוון יוזמות של העירייה ו"נפגשים" כדי לשמח את התושבים

ללא במות בידור וללא זיקוקים, התקיימו חגיגות יוצאות דופן באור יהודה במסגרת יום העצמאות. בשונה מהשנים הקודמות, הפעם החגיגות הגיעו עד לבתי התושבים.

בערב יום העצמאות יצאו אל דרכן שלושה רכבים עם מוסיקה ישראלית אל מרפסות התושבים ושימחו אותם. מרגש היה לראות את התושבים יוצאים אל החלונות והמרפסות כדי לשיר, לרקוד ולפזז לצלילי המוסיקה המשמחת. הרכב מוסיקלי נוסף, "להקת המרפסות", התייצבה אל מול הבתים גם ביום העצמאות עצמו כדי להמשיך את החגיגות.

בנוסף, הוציאה העירייה לפועל שתי יוזמות, כאשר התקיים משחק משימות קהילתי לכל המשפחה לכבוד יום העצמאות ה-72 למדינת ישראל. במשחק השתתפו תושבים רבים שלקחו חלק וביצעו משימות מגוונות הקשורות למדינה. כמו כן, התושבים הוזמנו לשיר ולתעד את עצמם כשהם מבצעים את "אתה החיים שלי" של עדן בן זקן, כל זאת לקראת גיבוש קליפ שיוקרן ב-11 במאי בהשתתפות תושבי העיר.

"נפגשים" מרכזים קהילתיים קיים את תחרות "הבית שלי, הדגל שלנו" ובמסגרתו קושטו הבתים לכבוד יום העצמאות כל זאת כחלק מתחרות שהעניקה פרסים בהתאם ליצירתיות של המשפחות. בנוסף, התושבים הוזמנו להכין ציורים עם דגלי תודה לצוותים הרפואיים וברכה למדינה, ואלו הוקרנו על המסכים האלקטרוניים הפרוסים בעיר.

ראש העיר, ליאת שוחט, בירכה את התושבים, וציינה: "משבר הקורונה הכריח את כולנו לראות את המחבר. גרם לנו לראות שאנחנו יחד באותה הסירה. והסירה הזאת רועדת, היא אינה יציבה, מאיימת לשקוע והמשקל כבד עליה – אבל כולנו שם יחד, חותרים קדימה בנחישות – אני בטוחה היום שאנחנו נגיע ליעד. לא קל לנו, בייחוד בעיר שלנו, לא לחגוג יחד - אנחנו רגילים לחבק זה את זה ברגעים הקשים והמרגשים. אבל גם היום אני מזכירה לכם, תושבים יקרים, שהבריאות שלכם היא מעל לכל, המשיכו להיות ממושמעים, המשיכו לשמור זה על זה כפי שעשיתם עד עכשיו".

צילומים: וידאו אקשן