אור יהודה ציינה את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל באירועים וירטואליים

מאירועי העירייה ברחבי העיר - טקס בערב יום הזיכרון ששודר ברשתות החברתיות, טקסים של מערכת החינוך לתלמידים, חלוקת תשורות למשפחות השכולות, ערב שירי לוחמים על ידי מחלקת הנוער של "נפגשים" ועמידה משותפת בצפירה בצמתים מרכזיים בעיר

בצל משבר הקורונה, אור יהודה ציינה את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה באירועים שמרביתם התקיימו באופן וירטואלי. בערב יום הזיכרון התקיים טקס ששודר באמצעים הדיגיטליים של העירייה (יוטיוב, פייסבוק ואינסטגרם) ושודרו אל המשפחות השכולות והתושבים.

במרכזו של הטקס עמד סרטון שהופק על ידי מחלקת התרבות העירונית שהציג את בני המשפחות השכולות ואנשים שנקראו על שמם. אור יהודה סופרת 96 נופלים. בטקס השתתפו גם ראש העיר, ליאת שוחט, רב העיר, הרב ציון כהן, והחזן רפאל חיון.

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה בטקס: "כל נופל הוא עולם ומלאו. באור יהודה יש לנו 96 בנים ובנות שאבדו. הרוגי מלכות שלנו. אנחנו מוקירים את אומץ ליבם ואת הזיכרון שהשאירו לנו. אנחנו עובדים לאורך כל השנה על מנת לספר על פועלם, מעשיהם ונסיבות נפילתם. משמרים ומנציחים את זכרם בכל דרך, בכל פינה בעיר. במקביל אנחנו בית חם ומחבק לכל בני משפחת הנופלים שאיבדו את יקיריהם".

בשעות הערב קיימה מחלקת הנוער ב"נפגשים" את ערב שירי הלוחמים המסורתי בהשתתפות בני נוער ששודר לנערים גם הוא באמצעים הדיגיטליים של העירייה. כמו כן, התקיים שיח זיכרון עם מ"מ וסגן ראש העיר, אלירן אליה, שעסק בערכים יהודים אל מול מציאות ישראלים וכן ערב אחים מספרים, כאשר חיילי הגרעין אירחו אחים שכולים בשיחת זום.

ביום הזיכרון עצמו התקיימו טקסים של אגף החינוך לתלמידי בתי הספר היסודיים והעל יסודיים, כל זאת בהשתתפות מנהלים, מורים ותלמידים. במהלך יום הזיכרון, בני הנוער, מתנדבים ומלגאים פגשו את המשפחות השכולות והעניקו להן תשורה בשם העירייה ו"נפגשים". בנוסף, בשעת הצפירה התפרסו נבחרי ציבור, עובדים ומתנדבים ברחבי העיר כדי להתייחד עם המשפחות וכאבן.