שבוע החינוך באור יהודה: עשרות פעילויות ואירועים לכל המגזרים

שיעורים בנושא אחדות, הרצאה של ברוך בן יגאל, הצגת מוזיאון וירטואלי, תרומה לקהילה ועוד הרבה מאוד פעילויות התקיימו בבתי הספר ובגני הילדים. שיאו של השבוע - ערב אסטרטגי בהשתתפות 155 אנשי חינוך ששם דגש על קידום ערכי החינוך בעיר. ראש העיר, ליאת שוחט: "תוצאות ההש

שבוע החינוך באור יהודה יצא בשבוע שעבר לדרך עם עשרות פעילויות ואירועים שמתקיימים בכל בתי הספר וגני הילדים ולכלל המגזרים. במסגרת שבוע החינוך מתקיימים בבתי הספר ובגני הילדים פעילויות רבות. בבית אקשטיין נציגי מועצת התלמידים מעבירים שיעורים בנושא אחדות וערבות הדדית, בבית ספר אלונים התקיימה פעילות חברתית למען גמלאי השכונה, באהוד מנור הופעל מוזיאון מדע אינטראקטיבי, באורות נחשפה הספרייה הוירטואלית, בברנקו וייס התקיימה פעילות בנושא מעמד האישה בהקשר ליום האישה הבינלאומי, בשיזף הוצג המוזיאון הווירטואלי, בסעדיה גאון התקיימה פעילות חסד למען הקהילה, בסביונים יום שיא באנגלית וקבלת התורה לכיתות ב', באור חנה התקיים שת"פ יחד עם אהוד מנור בדמות ערב הפרשת חלה עם בנות כיתה ו' בשיתוף אימהות.

פעילות שבוע החינוך

יום שיא באנגלית

במדעים ויהדות התקיים יום הוקרה לאנשי מד"א ואיחוד הצלה על פעילותם בעיר, בחט"ב יובלים מפגש של תלמידים עם דניאלה זלצר, מובילת פרויקט "מצילי המזון ירושלים" ובתיכון יובלים הרצאה של ברוך בן יגאל, אביו של עמית בן יגאל ז"ל, חייל צה"ל שנרצח על ידי מחבל, באור מנחם מחולקים מצרכים בשיתוף עזר מציון וכן מתקיימות פעילויות רבות נוספות. גם בגנים התקיימו פעילויות, כגון הכנת שי מתוק לבתי החולים, קיום יריד חסד ונתינה, איסוף מצרכים לקהילה, קבלות שבת, טיפוח שבילי הגן, ועוד.

פעילות שבוע החינוך

במוקד השבוע התקיים ערב אסטרטגי שישי במספר במסגרת התכנית לחדשנות בחינוך בהשתתפות כ-155 מובילי מערכת החינוך בעיר שנושאו "מותחים מעלה את גבולות הזמן, המקום והתודעה". כידוע, בהובלת אגף החינוך בראשות דלילה אשכנזי מתקיים שיתוף ציבור ושימוש בחוכמת ההמונים לצורך הטמעת ערכים שנבחרו על ידי הקהילה. בערב, שנערך במעמד ראש העיר, ליאת שוחט,  ומנהלת מחוז ת"א במשרד החינוך, חיה שיטאי, לקחו חלק צוותי החינוך, הפיקוח במחוז ת"א, מנהלים, מורים, גננות, אנשי האגף וכן תלמידים ממועצות התלמידים בבתי הספר ומפרלמנט הילדים. שוחט ציינה בערב המרגש: "התכנית שפועלת מזה שלוש שנים מקדמת תהליכים של חדשנות ומצוינות תוך ביסוס ערכי אמון ושותפות בין כלל השותפים, והתוצאות מדברות בעד עצמן. אור יהודה מהווה מודל לחיקוי עבור רשויות רבות ואנו נמשיך להשקיע בחינוך משאבים רבים כדי לטפח מצוינות וקידום ערכים".

הכנס האסטרטגי

במהלך הערב הציגו המשתתפים את הערכים שאור יהודה מובילה: שייכות, יצירתיות וחדשנות, כבוד האדם ומצוינות שכולם יחד מוכלים בעוגני התוכנית האסטרטגית. בין היתר הוצג נושא החדשנות הפדגוגית באמצעות מוזיאון וירטואלי שהופק על ידי תלמידי ומורי שיזף ובמסגרתו "הפכו" תלמידי העיר לסופרים צעירים, תוך שהם מציגים סיפורים על מורשת העיר, משמעות רחובות העיר, מקומות מיוחדים בעיר וכל זאת מפרי עיטם של כלל תלמידי ו' בעיר ששותפים לתוכנית "מקום וזהות".

בנושא פיתוח מקצועי, הוצגו שבע אקדמיות שפועלות בעיר תוך שהם מקדמות הכשרות של צוותי חינוך, קידום מרחב וירטאולי עירוני (ענן חינוכי) , כולל הקמת צוותי מו"פ בית ספריים ומו"פ עירוני, הפעלת תכניות מצויינות וחדשנות ועוד. גננות העיר הציגו את התוכנית היוקרתית YTEK עיר המח"ר בשיתוף הטכניון, במסגרתה לומדים הילדים בגן תפיסות מתמטיות באמצעות רובוטיקה מעשית.

בנושא מענים דיפרנציאליים, הציגו צוות הפיקוח, השירות הפסיכולוגי חינוכי ויועצות בתי הספר את נושא הטמעת "החוסן הקהילתי", וזאת בעקבות משבר הקורונה ובכלל. בהמשך הערב הציגו נציגי ועד ההורים היישובי, עירית חברוני ושי דלאל, את מעורבותם בכל נושאי מערכת החינוך ועל קידום אמנה יישובית לבניית קודים התנהגותיים בין כל השותפים במערכת החינוך העירונית. לסיום, שמעו המשתתפים את הרצאתה המרתקת של לילי שעשוע, ד"ר למדעי ההתנהגות, שהרצתה על משמעות ומדדי האושר בחיינו הפרטיים והמקצועיים על כל ההיבטים.