עשרה דפיברילטורים מותקנים באור יהודה

במהלך משותף של העירייה ומד"א החלה התקנתם של המכשירים החכמים שמאפשרים את העלאת סיכויי ההישרדות של מטופלים במקרה של דום לב. ראש העיר, ליאת שוחט: "היה חשוב לי שתתבצע פריסה רחבה ככל שניתן ברחבי העיר כך שיינתן מענה במידת הצורך"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה ומד"א החלו בשבוע האחרון בהתקנה של עשרה מתקני דפיברילטורים ברחבי העיר. מדובר בעמדות חכמות שמאפשרות את העלאת סיכויי ההישרדות של מטופלים במקרה של דום לב.

מכשירי ההחייאה שהותקנו ניתנים להפעלה על ידי כל אחד במקרה הצורך. במקביל להזנקת הצוותים הרפואיים למקום, מאתר מוקד מד"א את הדפיברילטור הקרוב ביותר על גבי המפה ומפנה את האדם שיצר קשר עם מוקד מד"א אליו לצורך הגשת טיפול ראשוני.

ליאת שוחט במחלקת הנוער

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "הדפיברילטור כבר הוכיח את עצמו כמכשיר שהוא מציל חיים, ועל כן היה חשוב לי שתתבצע פריסה רחבה ככל שניתן ברחבי העיר כך שיינתן מענה במידת הצורך. בישראל בכל חודש מתאים 500 איש כתוצאה מדום לב. זהו מספר בלתי נתפס שניתן למנוע אותו בעזרת הדפיברילטור. כולי תקווה שלא נזדקק להם".

המתקן במיני נווה רבין

הדפיברילטורים מותקנים בין השאר בחומוס אור יהודה ברח' הראשונים 2, במחלקת הנוער ברח' דקל 13, בבריכת השחייה אור יהודה ברח' לו סקלאר 2, ברח' העבודה 20 באיזור התעשייה יהלום, במיני נווה רבין, בכניסה להיכל התרבות/נפגשים בשד' אליהו סעדון 87, בדוכן מפעל הפיס ברחוב המפעל 3, בדוכן מפעל הפיס ברחבת העירייה, באולם גאון ברחוב משה הדדי 9 ובמכינת ארז ברחוב יקותיאל אדם 21.