זיכרון בסלון, עצרת לנופלים ובעצמאות - משאיות שמחה, המטס ותחרות הקבב הטוב ביותר

במסגרת אירועי עצמאות באור יהודה יתקיימו ערבי זיכרון בסלון כחלק מיום השואה. בערב יום הזיכרון יופיע שמעון בוסקילה בפני המשפחות השכולות ובעצמאות יתקיימו זיקוקים ומשאיות שמחה ולמחרת לקינוח - תחרות הקבב הטוב ביותר והמטס של חיל האוויר

תמונת הכתבה

אור יהודה תחגוג השנה את אירועי עצמאות עם מגוון אירועים לקהילה כל זאת בהפקת אגף תרבות ואירועים והחברה הכלכלית.

במהלך השבוע הקרוב מתקיימים אירועי "זיכרון בסלון" במסגרת יום הזיכרון לשואה ולגבורה באמצעות מחלקת הנוער ב"נפגשים". בין השאר יתקיימו מפגשים כאלה בקפה אמא, במועדון איילת השחר ע"ש יסמאו ילאו, במחלקת הנוער ובצופים. כמו כן, מתקיים בערב יום השואה אירוע זיכרון בסלון במרכז מורשת יהדות לוב שיכלול הרצאה של שלמה אברמוביץ', מחבר הספר היומן הגנוז ממחנה הריכוז ג'אדו וכן עדות חיה מפי ניצול ג'אדו, אבי נעים, וסיפורו של ניצול השואה יעקב ג'רבי.

במקביל, מרכז קזז לצעירים יעניק מחווה מתוקה לשורדי השואה באמצעות צעירים ותושבי העיר שיעניקו עוגות, עוגיות ומחוות מפנקות אחרות.

לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, יתקיים בהיכל התרבות ב-11 באפריל ערב שירי לוחמים בהשתתפות טל סונדק, עדי כהן, אורי בנאי ורוחמה רז. האירוע יכלול שירים וסיפורים בתקופות זמן שונות כאשר הבמה תאחד את הדור הוותיק והדור הצעיר. בערב יום הזיכרון תתקיים העצרת המרכזית במעמד המשפחות השכולות ב-13 באפריל. ראש העיר, ליאת שוחט, ורב העיר, הרב ציון כהן, יישאו דברים. בעצרת ישתתפו גם הזמר שמעון בוסקילה, החזן רפאל חיון ולהקת אלגרו.

חדר ההנצחה של חללי אור יהודה יהיה פתוח בערב יום הזיכרון בין השעות 17:00 עד 22:00 כשהציבור יוכל להגיע לספריה העירונית ברחוב משה דיין 27 ולהתייחד עם זכר הנופלים.

חדר ההנצחה באור יהודה

במעבר חד 24 שעות לאחר מכן יתקיים ערב יום העצמאות שיכלול השנה ארבע משאיות שמחה שיגיעו אל התושבים עד הבית ויכללו את המופע "מביאליק עד סטטיק" - שירי ילדים מכל התקופות והזמנים. בשעה 21:00 בדיוק יחל מופע מרהיב של זיקוקים ברחבי העיר.

ביום העצמאות עצמו תקיים העירייה את תחרות הקבב הטוב ביותר בהשתתפות השף יוסי שטרית שיחד עם צוות השיפוט יגיעו למתמודדים הביתה למבחן טעימות. בנוסף, המטס יעבור השנה מעל שמי אור יהודה כאשר הפרטים המדויקים יימסרו בקרוב.