השף יוסי שטרית הכריע: משפחות דניארוב ומשיח הן מלכי הקבב

ביום העצמאות קיימה העירייה את תחרות מלך הקבב כאשר השף המפורסם עבר יחד עם צוות השופטים בין בתי התושבים והכריע לגבי זהות המשפחות הזוכות שיקבלו ארוחת שף עד הבית

תמונת הכתבה

במרכזו של יום העצמאות באור יהודה עמדה תחרות מסקרנת במיוחד - מיהו מלך הקבב של אור יהודה. לא פחות מ-40 משפחות נרשמו לתחרות אותה הוביל השף יוסי שטרית, כאשר אל התחרות עצמה הגיעו עשר משפחות מרחבי העיר שהתמודדו על התואר. יחד עם צוות השופטים שכלל את חנה פיזואטי יוסף ואריה ואזה, עברו השלושה בין המוקדים השונים בבתי התושבים ובפארקים כדי לטעום את הקבב הנבחר. התחרות צולמה ושודרה בשידור ישיר בדף הפייסבוק של העירייה.

צוות השופטים עם יוסי שטרית

לא פחות מעניין היה לראות את מגוון הטעמים משלל העדות בעיר, כשבין השאר טעמו השופטים קבבים עיראקים, טורקים, בוכרים ועוד. בשיאה של התחרות נבחרו הקבבים שהוגשו על ידי משפחות דניארוב ומשיח, שהיו בולטים ברמה אחת מעל כל השאר בזכות הטעמים, התיבול, האותנטיות והסיפור שעומד מאחורי כל קבב. אצל משפחת משיח פגשו השופטים את דולי משיח, מסעדן בעיר שסיפר כיצד מגיל מוקדם עסק בהכנת קבב. משפחתו סיפרה: "כשהוא נולד נתנו לו קבב במקום מטרנה". השף שטרית סיכם אחרי שאכל: "זה קבב לפנים".

דולי משיח

המשפחה השנייה שזכתה היא משפחת שמחה דניארוב שהגיש קבב בוכרי. שטרית סיכם: "כזו הכנסת אורחים הרבה זמן לא חוויתי, וכזה קבב מעולם לא טעמתי". שתי המשפחות הזוכות יקבלו ארוחת שף עד הבית מתנת העירייה. את התחרות הפיק אגף תרבות ואירועים בראשות חנה פיזואטי יוסף.

משפחת דניארוב

צילומים: ישראל פנחסוב