מעבירים מיד ליד: אור יהודה חנכה את "ספסל הנתינה"

הספסל ברחוב השקמה 22 מאפשר לתושבים לשתף בפריטים שאין צורך בהם כדי לסייע לאחר וכדי לשמור על כדור הארץ עם הקטנת הצריכה. ראש העיר, ליאת שוחט: "מיזם קהילתי חשוב שמאפשר לכולנו לשמור על הסביבה ועל ערך הקיימות"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה חנכה השבוע את "ספסל הנתינה" ברחוב השקמה 22. מדובר במיזם חברתי שנולד מתוך רצון לשתף אחד את השנייה, ללא עלות, בפריטים שאין לתושבים צורך בהם, אך הם עשויים להיות יעילים וחשובים עבור אחרים. באמצעות הפריטים המועברים בספסל מיד ליד, מתאפשרת הקטנה של הצריכה, צמצום השימוש במשאבי הטבע והארכת אורך חיי המוצר המסייעים לקיימות בכדור הארץ.

הספסל נחנך במעמד ראש העיר, ליאת שוחט, אחרי שהפרויקט קרם עור וגידים בליווי של ארגון "ספסל נתינה" בראשות סיניה זילברמן. את הפרויקט הובילו גננת גן כלנית אורה סייג, מחלקת גני הילדים באגף החינוך, אגף שפ"ע והיחידה הסביבתית. בטקס השתתף גם יו"ר ועדת איכות הסביבה בעירייה, יוסי סוויד, וכן ילדי הגנים כלנית, צבעוני ורקפת.

ספסל הנתינה

מיזם ספסל נתינה כולל מעל ל-50 ספסלים ברחבי הארץ. כדי להשתמש בספסל, יש להניח עליו פריטים שימושיים ושלמים בלבד, כשכמובן יש לשמור על הסדר והארגון שלו. ניתן להניח על הספסל כלי מטבח ובית,  חפצי נוי (עציצים ופריטים יפים לבית), צעצועים קשיחים מפלסטיק או מעץ וכמובן ספרים וחוברות - מחברות וכלי כתיבה.

ילדי הגנים עם הספסל

חשוב להדגיש שאין להניח על הספסל בגדים, שכן לפני מספר חודשים חנכה העירייה את הארון הקהילתי ברחוב לו סקלאר 2 שמיועד לטובת מסירת בגדים.

חונכים את ספסל הנתינה

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אני מברכת על קידום מיזם קהילתי נוסף שמיועד עבור התושבים וכמובן מאפשר שמירה על ערך הקיימות ועל כדור הארץ. אני שמחה לראות את שיתוף הפעולה של ילדי והורי הגנים שנרתמו לטובת הפרויקט יחד עם גורמי העירייה הרבים וארגון ספסל נתינה. אין לי ספק שכולנו נעשה שימוש נכון וטוב במיזם החשוב הזה".