אור יהודה לוקחת חלק במיזם "אתם לא לבד"

המיזם של החברה למתנ"סים הושק בבית הנשיא בירושלים בהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט. אור יהודה מקדמת שלושה מיזמים מרכזיים: הנגריה הקהילתית, "חיבוק קהילתי" לשורדי השואה ופרויקט הנצחה למשפחות השכולות בעיר. ליאת שוחט, ראש העיר: "שמים דגש על האוכלוסיות שלא תמיד רוא

תמונת הכתבה

מיזם "אתם לא לבד" של החברה למתנ"סים הארצית הושק ביום ראשון בבית הנשיא בירושלים בהשתתפות ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט. מדובר במאות יוזמות שמופעלות במרכזים הקהילתיים במשכן נשיא המדינה ובמעמד הנשיא ראובן (רובי) ריבלין. במסגרת המהלך, התבקשו כ-200 המתנ"סים ורשתות המתנ"סים בכל הארץ לאתר צרכים בקהילות השונות וליזום תוכניות ברמה המקומית שנועדו לתת לכך מענה.

במסגרת הפעילות באור יהודה, העירייה יחד עם "נפגשים" מרכזים קהילתיים מפתחת בתקציב המיועד למיזם את הנגרייה הקהילתית בעיר, פרויקט "חיבוק קהילתי" עבור שורדי השואה וכן פרויקט הנצחה למשפחות השכולות בעיר. ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אחד הנושאים שאנו שמים עליו דגש בשנה האחרונה בעקבות הקורונה הוא הדאגה לאוכלוסיות שלא תמיד רואים אותן וכאלה שצריכים יותר עזרה מהאחרים מאיתנו כרשות מקומית. אני שמחה על היוזמות החדשות שמתקיימות אצלנו כמו הנגריה הקהילתית והדאגה לשורדי השואה ולמשפחות השכולות. אוכלוסיות אלו קיבלו וימשיכו לקבל מאיתנו תשומת לב מירבית".

ראש העיר, ליאת שוחט בבית הנשיא

הנהלות המרכזים הקהילתיים התבקשו לשים דגש בעיקר ל-4 קבוצות שנפגעו בצל הקורונה: ילדים ונוער בסיכון, משפחות צעירות, קשישים בודדים ואנשים עם מוגבלות. זאת, בד בבד עם קריאה לציבור להצטרף למערכי ההתנדבות שיהוו מרכיב משמעותי ברשת הביטחון הקהילתית עבור אותן קבוצות. על רקע המתיחות בין יהודים וערבים באירועי השבועות האחרונים, נדבך נוסף שיהווה משקל בקבלת היוזמות, בעיקר בערים מעורבות וביישובים סמוכים, הוא הידרשות לצורך בתיקון מרקם החיים המשותפים.

מדובר במהלך שנתי שבמסגרתו הוצג יעד של איתור ומתן מענים ומסגרת קהילתית רציפה ותומכת לכל הפחות ל-100 אלף איש "חדשים", שלא היו חלק מהפעילות הקיימת של המרכזים הקהילתיים עד כה. החברה למתנ"סים ושותפיה יתמכו ביוזמות בסכום של כ-7 מיליון שקלים בשנה הקרובה, בנוסף לסכומים שיגיעו מהמרכזים הקהילתיים עצמם.

ליאת שוחט ולאה כץ

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין: "אתם יודעים יותר מכל עד כמה הכוח, הניסיון וגם המענים המוצלחים ביותר לצרכים הקהילתיים נמצאים בתוך הקהילות עצמן. הדברים נכונים, ביחס להתמודדות עם מגפת הקורונה, וגם ביחס להתמודדות עם המשבר הקהילתי – חברתי, בין יהודים לערבים."

הנשיא הוסיף ש"מתנ"ס זה בית ובשנה האחרונה הבנו כולנו עד כמה חשוב שיש לנו בית. בית חם, מכיל ומוגן, כזה שיכול לשמש מפלט בשעת צרה שקירותיו ודייריו תומכים בשעות קשות ומזכירים לנו שאנחנו לא לבד. המתנ"סים והמרכזים הקהילתיים הם הבית הזה. המקום שבו הם מוצאים מרחב מוגן שמאפשר להם לחלוק קשיים,ליהנות מאינטראקציות חברתיות, לגדול ולהתפתח," אמר הנשיא.

"יחד, בשותפות אמיתית בין כלל השבטים ומגזרים, בין כלל המוסדות והארגונים, נוכל להבטיח שהטלטלות האחרונות לא ישאירו בנו צלקת עמוקה אלא יביאו אל ביתנו רוח חדשה של תקווה ושל התחדשות," חתם הנשיא את דבריו.

לדברי יו"ר החברה למתנ"סים, אבי וורצמן:  "יש זינוק באנשים הנזקקים לסיוע נפשי, המוני ילדים שחשים שעולמם קצת פחות בטוח והוריהם לא תמיד יכולים להגן עליהם, עשרות אלפי קשישים שחוו וחווים עדיין טראומה של הסתגרות ובדידות. אין לנו מותרות של זמן בריפוי החברה הישראלית. החברה למתנ"סים היא הארגון החברתי הגדול ביותר הנוגע בחייהם של מיליון וחצי מתושבי ישראל, יחד עם הרשויות המקומיות וראשיהן וארגונים מובילים נוספים, זו אחריותנו וחובתנו לאתר צרכים ואנשים שזקוקים לרשת ביטחון קהילתית ולתת להם מענה ולשם כך יזמנו את "אתם לא לבד".

מנכ״ל משרד ההשכלה הגבוהה והמשלימה, מר מרדכי בניטה: ״החברה למתנ״סים היא נדבך משמעותי בחינוך הבלתי פורמאלי בישראל ונוגעת בכל חלקי הציבור הישראלי, בעזרה לזולת, בגמילות חסדים, בנתינה וביכולת לחבר את הקהילה ולהוציא את הטוב שבה. מיזם ״אתם לא לבד״ הוא עוד מיזם חשוב של החברה למתנ״סים ואני מברך על כך״.

השקת המיזם

מלבד הנשיא ריבלין, באירוע השתתפו ראשי רשויות, נציגי משרדי ממשלה, נציגי שגרירות ארה"ב, מנהלי מרכזים קהילתיים, נציגי ארגונים פילנטרופיים בשותפות עם החברה למתנ"סים הארצית כגון "פדרציית ניו יורק", "קרן אספר", "קרן שוסטרמן", "קרן ג'ק, ג'ף ומורטון מנדל", "קרן מנומדין", ונציגי חברות עסקיות שצפויות לתמוך במהלך במסגרת האחריות התאגידית כגון אייל מליס מנכ"ל תנובה. השתתפו בהשקה גם נציגי מערך ההתנדבות של החברה למתנ"סים כגון שופט ביהמ"ש העליון בדימוס אלייקים רובינשטיין נשיא תנועת של"מ (שירות לאומי למבוגר) המונה כ-20 אלף מתנדבים פנסיונרים וצפויה להיות נדבך משמעותי במענה לצרכים.

צילום קבוצתי: אביעד וייצמן