שמים במרכז את המטפלים באזרחים הוותיקים

העירייה באמצעות האגף לשירותים חברתיים וקהילתיים מפעילה שלל תכניות כגון קבוצות תמיכה, סדנאות, הרצאות, שיחות אישיות והענקת כלים ומידע לתושבים המטפלים באזרחים הוותיקים

עיריית אור יהודה באמצעות האגף לשירותים חברתיים וקהילתיים שמים דגש בחודשים האחרונים על הפעלת תכניות שונות לבני משפחה המטפלים באזרחים הוותיקים. מדובר בתכנית ייחודית של משרד העבודה והרווחה בשיתוף הרשויות כדי לסייע לבני משפחה שעוזרים, תומכים ומטפלים ביקיריהם. בין השאר התקיימו וממשיכות להתקיים הרצאות, סדנאות, קבוצות תמיכה, שיחות אישיות והענקת כלים ומידע.

במסגרת התכנית הפועלת כחלק מהמדור לאזרח הוותיק, מתקיימים שיתופי פעולה עם מרכז ציפורה פריד של עמותת עזר מציון, שאיתה הופעלו קבוצות תמיכה עבור בנות משפחה שמטפלות בהורה המתמודד עם דמנציה או אלצהיימר. חברי הקבוצה נפגשו 9 פעמים ועסקו בהתמודדות עם אתגרי הדמנציה, קיבלו כלים להתמודד איתה וספגו ידע רב בנושא.

קבוצת תמיכה

יחד עם עמותת "אור זהב" הפועלת למען קשישי אור יהודה הופעלה קבוצת מידע עבור בני משפחה מטפלים שכללה מגוון הרצאות בנושאי שיפור ושימור הזיכרון, כלים לשמירה על שגרה פעילה וכלים למניעת שחיקה בטיפול. כמו כן, החל מחודש מאי, תכנית בני משפחה מטפלים פועלת יחד עם "נפגשים" במועדונים לאזרחים ותיקים ומביאה בכל חודש הרצאות במגוון תחומים רלוונטיים.

קבוצת מידע

כמו כן, בשיתוף המדורים המקבילים בבקעת אונו (קריית אונו, יהוד-מונוסון וגבעת שמואל), התקיימו הרצאות זום במגוון נושאים עם מרצים שונים עבור בני משפחה מטפלים. בהזדמנות זו אנו קוראים למי שתומך, עוזר או מטפל בהורה או בבן/בת זוג ליצור קשר עם עו"ס עדי פינטו, מרכזת התוכנית לבני משפחה במדור לאזרח הוותיק באגף שח"ק. טלפון: 073-3388516 אימייל : adip@or-ye.org.il.

הרצאות בזום