תלמידי סעדיה גאון מאור יהודה זכו במקומות ראשונים בתחרות הכותבים הצעירים

התלמידה נגה שבתאי מכיתה ג' זכתה במקום השני בתחרות עבור הסיפור "החסד" שכתבה. בתחרות לכיתות ו' זכתה עטרה כהן במקום השני עבור הסיפור "האבנים שרואות הכול". ראש העיר, ליאת שוחט, בירכה את הזוכות

תמונת הכתבה

הישג נפלא לתלמידי בית ספר סעדיה גאון שהשתתפו בתחרות הכותבים הצעירים וזכו במקומות הראשונים בגמר, תחרות אותה הוביל המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך. נגה שבתאי, תלמידת כיתה ג' מבית הספר, זכתה במקום השני בתחרות לכיתות ג' עבור הסיפור שכתבה 'החסד'. בתחרות לכיתות ו' זכתה עטרה כהן במקום השני עבור הסיפור 'האבנים שרואות הכל'.

אירוע הגמר של התחרות התקיים השנה באשקלון לאור הזדהות עם ילדי הדרום לאחר מבצע 'שומר החומות', כל זאת בהנחיית כוכב הילדים טל מוסרי. באירוע הוענק פרס מפעל חיים לסופר הילדים האהוב שלמה אבס.

תחרות הכותבים הצעירים של המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך מיועדת לתלמידים מכיתות ג'-ו' ומתקיימת מדי שנה. בשלב הראשון כותבים אלפי ילדים מרחבי הארץ סיפור קצר פרי דמיונם, כחלק מהתכנית הייחודית לכישורי שפה שמפעיל המרכז בעשרות בתי ספר ברחבי הארץ. הסיפורים נבדקים על ידי צוות מקצועי של בית הספר והילדים שסיפוריהם שסיפוריהם הגיעו למקומות הראשונים בתחרויות הבית ספריות התמודדו בשלב הגמר.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת בגאווה: "אני שמחה על כך שתלמידי אור יהודה בלטו גם השנה בתחרות הכותבים הצעירים. תחום העברית והאוריינות מקבל דגש משמעותי במערכת החינוך העירונית שלנו ואני שמחה שתלמידינו בולטים בין שלל הזוכים בתחרות. ברכות לנגה שבתאי ולעטרה כהן שייצגו אותנו בכבוד. כולי תקווה שעוד נשמע עליהן רבות גם בעתיד".

נגה שבתאי

עטרה כהן

דן פוטרמן מנכ"ל המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך: "תחרות הכותבים הצעירים הינה אחת מנקודות השיא במסגרת התכנית לכישורי שפה שאנו מפעילים בבתי הספר, והיא מאפשרת לילדים למצות את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם. אני מברך את תלמידי בית הספר סעדיה גאון שזכו במקומות הראשונים, תוצר של התהליך שאנחנו עוברים יחד עם בית הספר והצוות החינוכי, בשיתוף ובתמיכת עיריית אור יהודה. התחרות מוכיחה שפיתוח מצוינות חינוכית והשקעה בכישורי שפה מחזקים גם את הביטחון של התלמידים וגם את היכולת שלהם להצליח ולהצטיין".

צילומים: המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך