הונחה אבן פינה להקמת מעון יום שיקומי באור יהודה

המעון ברחוב העצמאות מיועד לגילאי 0 עד 3 עם צרכים מיוחדים בפרויקט אותו מממן משרד העבודה הרווחה והשירותים הקהילתיים והביטוח הלאומי. ראש העיר, ליאת שוחט: "עיר שרוצה להנחיל ערכים של שוויון הזדמנויות חייבת לא רק לדבר על זה, אלא גם לעשות זאת"

תמונת הכתבה

אבן פינה הונחה בשבוע שעבר להקמת מעון יום שיקומי באור יהודה. המעון שמוקם ברחוב העצמאות בעיר מתוקצב על ידי משרד העבודה, הרווחה והשירותים הקהילתיים והביטוח הלאומי כאשר על הפרויקט אמונה החברה הכלכלית לפיתוח אור יהודה. במסגרת הפרויקט, מוקמות ארבע כיתות מעון עבור ילדים בגיל הרך עד גיל 3, מתוכן שתי כיתות תקשורתיות ושתי כיתות שיקום. בקומה השנייה מוקמים שלושה גני ילדים חדשים.

באירוע השתתפו ראש העיר, ליאת שוחט, רב העיר, הרב ציון כהן, סגני ראש העיר, ימית קרקוקלי ועופר בוזי, הממונה על אגף שח"ק בעירייה, חבר המועצה אברהם בורוכוב, מנהלת אגף בכיר קהילה במשרד הרווחה, ויויאן אזרן, מנהלת אגף שח"ק, ד"ר אסתי אשל, מנהלת יחידת צרכים מיוחדים, סוזי מארק, והמפקחת הארצית במשרד הרווחה, דינה בן לביא.

טקס הנחת אבן הפינה

מעון היום נבנה כצורך של העיר לספק מענה לתינוקות בגיל הרך עם צרכים מיוחדים. עד כה, נאלצו הורי התינוקות לחפש מענה מחוץ לעיר, אך עם השלמת המבנה, הם יוכלו ליהנות משירותים אלו בתוך העיר. את הפרויקט יזמה והובילה ראש העיר, ליאת שוחט, שזיהתה את הצורך למתן שירות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ורתמה לטובת הפרויקט את משרד הרווחה שנרתם וכמובן את האגף לשירותים חברתיים וקהילתיים שמעורב בתכנון הצרכים.

טקס הנחת אבן הפינה

טקס הנחת אבן פינה

ראש העיר, ליאת שוחט, ציינה במעמד המרגש: "פרויקט הקמת מעון יום שיקומי יאפשר סוף סוף לפעוטות שמתגוררים בעיר עם צרכים מיוחדים להתחנך כאן מתחת לבית ולקבל את המעטפת הטובה והאיכותית ביותר מבלי צורך לנסוע רחוק. עיר שמכבדת את עצמה ורוצה להנחיל ערכים של שוויון הזדמנויות חייבת לא רק לדבר על זה, אלא גם לעשות זאת".

צילומים: וידאו אקשן