שולחן עגול בוותמ"ל נערך לקידום תכנית ההתחדשות בשכונות הדרומיות

כחלק מקידום פרויקט ההתחדשות לכ-2,200 דירות, נערך שלב מקדים להפקדת התכנית בוותמ"ל בהשתתפות כל גופי התכנון הרלוונטיים. ראש העיר, ליאת שוחט: "זו תכנית הדגל של אור יהודה שתעשה צדק היסטורי. התכנית תצליח בגדול"

תמונת הכתבה

שולחן עגול בוותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים) בראשות כל גופי התכנון הרלוונטיים התקיים בשבוע שעבר כדי לקדם את פרויקט ההתחדשות של השכונות הדרומיות באור יהודה. מדובר בדיון חשוב עבור תושבי השכונות, כל זאת רגע לפני שהתכנית מוגשת להפקדה בוועדה. לראשונה סביב שולחן אחד דנו ראש העיר, ליאת שוחט, יחד עם נציגים מהוותמ"ל, מהרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אגף ההנדסה בעירייה, רשות מקרקעי ישראל ונציגי תושבים אודות המשמעויות ואופן הקידום של התכנית.

כידוע, עיריית אור יהודה מובילה תכנית התחדשות עירונית גדולה לכל שכונות דרום העיר: סחל"ב, אור יום ואיילת השחר, דגניה-כצנלסון. התכנית מעניקה מענה לכ-2,200 דירות במבני מגורים ישנים, שתושביהן סובלים מרעש מטוסים ועד כה לא היו יכולים ליהנות מהתחדשות עירונית בשל מגבלות הבניה שסביב נתב"ג.

התכנית מקודמת במסלול ותמ"ל (ועדה למתחמים מועדפים לדיור) במסלול מהיר לאישור, וצפויה להיות מאושרת עד תחילת שנת 2023. התכנית תאשר הקמת שכונות מודרניות, במרכז העיר, שיכללו גינות ושבילים, בתי ספר ומוסדות חינוך, מבני מגורים בגבהים שונים, הכול בסביבת מגורים חדשה, נעימה ומותאמת אקוסטית לקרבה לנתב"ג.

שולחן עגול בוותמ

בדיון בראשות מתכננת הוותמ"ל, אדר' סיגי בארי, לקחו חלק מלבד ראש העיר, ליאת שוחט, גם סגנית מתכננת הוותמ"ל, אדר' רות רז-שמולביץ, מהנדסת העיר, אדר' ליאת בן אבו, אדריכל העיר, אדר' זיו גדון, מנהל מנהלת ההתחדשות העירונית, נתי רייכר, אדר' ארי כהן, עורך התכנית, אדר' יפעת מנקוביץ-דרוקמן, מנהלת הפרויקט, אפרת לוינשטיין מרשות מקרקעי ישראל, גורי נדלר, מנהל אגף בכיר תכנון וברשות הממשלתית להתחדשות עירונית. כמו כן, השתתפו גם תושבים שהשמיעו את דברם אודות קידום התכנית.

שולחן עגול בוותמ

ראש העיר, ליאת שוחט, שהשתתפה בדיון בזום, ציינה: "ההתחדשות העירונית בשכונות הדרומיות היא ללא ספק תכנית הדגל של אור יהודה ויש לה משמעויות רבות עבור העיר ועבור הצדק ההיסטורי שאני בטוחה שייעשה. הדבר החשוב ביותר בתכנית הוא לראות כל כך הרבה גופים ואנשים שמבינים את חשיבות התכנית ונרתמים לסייע ולשתף פעולה להצלחתה. עברנו כברת דרך משמעותית, ואני בטוחה שאם נמשיך באופן הזה לעבוד יחד בשיתוף פעולה, התכנית הזו תצליח בגדול ותהווה מודל לחיקוי עבור רשויות נוספות".

צילומים: גליה לוי