אור יהודה עלתה למקום ה-7 בישראל בהשקעה בחינוך

במחקר שפורסם לאחרונה על ידי חברת צ'מנסקי בן שחר עולה כי אור יהודה משקיעה בכל תושב בתחום החינוך 5,222 ש"ח, כל זאת ללא קשר לתקציבים הבלתי רגילים. ראש העיר, ליאת שוחט: "דואגים לכך שלתלמידינו לא יחסר דבר"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה ממשיכה לפתח את ההשקעה בחינוך בעיר משנה לשנה, ובמחקר שפורסם לאחרונה על ידי חברת צ'מסקי בן שחר עולה כי אור יהודה מדורגת במקום השביעי בישראל בהשקעה נטו לתושב בתחום החינוך. העיר משקיעה 5,222 ש"ח בכל תושב (בחינוך) מדי שנה, כל זאת ללא קשר לתקציבים הבלתי רגילים שמושקעים בתחום זה.

אור יהודה ממוקמת בדירוג לצד ערים חזקות כמו תל אביב, רמת גן, הרצליה, רמת השרון, רעננה, פתח תקווה וכפר סבא. אגב, העיר מדורגת במקום ה-18 הארצי בהשקעה בתושב נטו.

תחום החינוך באור יהודה מקבל את מרבית תשומת הלב, כאשר 125 מיליון שקל מוקצים למערכת החינוך העירונית ותחום זה תופס 34 אחוז מעוגת התקציב. מדובר בעלייה של 15 מיליון שקל בתקציב הרגיל לעומת תקציב שנת 2020. לצד ההשקעה בתקציב הרגיל, העירייה מקדמת מדי שנה עשרות תקציבי פיתוח בלתי רגילים שנוגעים לשדרוג מבני החינוך בעיר והצטיידותם.

חנוכת מרחב הלימוד באהוד מנור

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת בגאווה: "אור יהודה היא עיר שמשקיעה קודם כל בחינוך מתוך התפיסה שזהו הנושא החשוב ביותר. אנו משקיעים משאבים רבים ולצד ההשקעה אנו רואים את התוצאות עם עליות דרמטיות של כל בתי הספר התיכונים בעיר בזכאות לבגרות. אנו נמשיך להשקיע את מירב המשאבים כדי לדאוג לכך שלתלמידינו לא יחסר דבר עם תכניות חינוכיות חדשניות ובעיקר מעטפת שמאפשרת להם להגיע להישגים".