שומרים על נחל איילון: העירייה גיבשה קבוצה סביבתית לשמירה על הנחל

במסגרת פרויקט "נחל איילון קורא לך", זוכים פעילים סביבתיים מהעיר להכשרה מטעם החברה להגנת הטבע במטרה לקדם פרויקט אקטיביסטי בהתאם לצורכי העיר ורצונות חברי הקבוצה

עיריית אור יהודה באמצעות היחידה הסביבתית גיבשה בשבועות האחרונים קבוצה סביבתית של תושבי העיר במטרה לשמור על נחל איילון והטבע הנמצא סביב העיר. מדובר בפרויקט שזכה לשם "נחל איילון קורא לך" שנתמך על ידי רשות ניקוז ונחלים ירקון וכולל קבוצות גם ברשויות אחרות באיזור - מ.א. שדות דן, ראש העין, לוד וכמובן אור יהודה.

שומרים על נחל איילון: העירייה גיבשה קבוצה סביבתית לשמירה על הנחל

משתתפי הפרויקט נפגשו בשבוע שעבר למפגש התנעה ראשון ויזכו להכשרה ללא עלות מטעם החברה להגנת הטבע שמרכזת אלנה פרנקל. המפגשים יעסקו בנושאים כמו צפרות, טבע עירוני, אקולוגיה והידרולוגיה. לאחר ההכשרה, הקבוצה תקדם פרויקט אקטיביסטי בהתאם לצורכי העיר ורצונות חברי הקבוצה.

את המפגשים כאמור מרכזת היחידה הסביבתית בראשות נורית שולמן שהוקמה לפני כ-3 שנים כחלק מחזון העיר לקדם בעיר ובעירייה את עקרונות הקיימות והפיתוח בר קיימא באמצעים מגוונים, כמו חינוך סביבתי והסברה, הטמעת תנאים סביבתיים ברישוי עסקים ואכיפתם, תכנון סביבתי, התייעלות אנרגטית, צמצום הטמנת פסולת, ועוד.

משתתפי הפרויקט נפגשו בשבוע שעבר למפגש התנעה ראשון

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אני רואה חשיבות רבה בשמירה על פנינת הטבע שלנו, נחל איילון, ועל כן היוזמה של היחידה הסביבתית לקדם קבוצת פעילים מסייעת לקדם את הצרכים הללו. אני שמחה שיש לנו בעיר תושבים אכפתיים מאוד שמשקיעים מזמנם לטובת מטרה חשובה זו ומברכת את היחידה הסביבתית על קידום טיפוח המרחב הציבורי".

הקבוצה תקדם פרויקט אקטיביסטי בהתאם לצורכי העיר ורצונות חברי הקבוצה

המפגשים מתקיימים פעם בשבועיים ביום קבוע וניתן להצטרף באמצעות יצירת קשר בטלפון 052-7466545 (אלנה).