תכניות הפיתוח של בית בפארק הוצגו בפני תושבי השכונה

כ-300 תושבים הגיעו להיכל התרבות למפגש שבו הוצגו התכניות לפיתוח השכונה, הטיפול בתשתיות והאתגרים שאיתם מתמודדת העירייה. ראש העיר, ליאת שוחט: "כפי שעמדנו ביעדים לפתיחת מערכת החינוך, אני בטוחה שהשכונה תקבל את מיטב השירותים בקצב הזמנים המהיר ביותר"

תמונת הכתבה

תכניות הפיתוח הנרחבות של שכונת בית בפארק שהחלה להתאכלס הוצגו השבוע לתושבים הנוכחיים והעתידיים של השכונה. כ-300 מהם הגיעו למפגש שנערך בהיכל התרבות בהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט, והמנהלים הבכירים בעירייה. במהלך המפגש, הציגה שוחט נתונים רבים הנוגעים לטיפול העירייה בנושאים שנוגעים לאכלוסה של השכונה ולטיפול באתגרים שעמדו על הפרק. בסיומה של ההצגה, התקיימו סבבים של שאלות ותשובות.

ראש העיר הציגה נתונים הנוגעים לטיפול העירייה באתגרי השכונה

במסגרת הצגת הדברים, הדגישה שוחט את הפעולות המרכזיות שביצעה העירייה לטובת השכונה, בדגש על יצירת מפרט אדריכלי עשיר וקיצור לוחות הזמנים למסירת הדירות לדיירים כך ששלוש שנים מאז זכייתם של התושבים בהגרלות פרויקט מחיר למשתכן, הם החלו להתאכלס, סד זמנים שאין שני לו בארץ. עוד הציגה שוחט את הטיפול הנדרש בתשתיות לקראת אכלוס השכונה שביצעה העירייה, האתגרים שעמדו בפניה בפתיחת מערכת החינוך שכללה הקמת בית ספר נבון תוך פחות משנה, הקמת מתחמי גני ילדים ופתיחת מעונות יום, כל זאת כדי לאפשר למידה סדירה לתלמידים מבלי שיאלצו לעבור מוסד חינוכי באמצע השנה.

תכניות הפיתוח של בית בפארק הוצגו בפני תושבי השכונה

ראש העיר חשפה גם את הקשיים שאיתם העירייה מתמודדת לאור העובדה שהכניסה והיציאה לשכונה הן באחריות חברת נת"ע שמתעכבת עם פתיחת צומת בן גוריון-שמעון פרס שתוכננה לחודש ספטמבר 2021. במקביל, העירייה פועלת להקים שטחי ציבור פתוחים ראשונים בחלק הצפוני של השכונה ולדאוג לגינות משחק עבור ילדי השכונה.

כ-300 תושבים הגיעו למפגש שבו הוצגו התכניות לפיתוח השכונה

בנוסף, על פי התכנון – התחבורה הציבורית בשכונה תחל לפעול בחודש דצמבר 2021 כשעד אז החליטה ראש העיר להעמיד שאטלים לטובת התושבים על אף שנושא התחבורה הינו באחריות משרד התחבורה. עוד ציינה שוחט כי העירייה תחל בקרוב את הקמתו של בית הכנסת הראשון בשכונה ועד הקמתו היא תקצה מבנה זמני לטובת תפילות לטובת תושבי השכונה. כמו כן, העירייה מפעילה ניידת שיטור ופיקוח שעובדת 24/7 בשכונה כדי לדאוג לביטחונם של התושבים על רקע העובדה שמדובר באתר בנייה.

תכניות הפיתוח הוצגו בפני התושבים הנוכחיים והעתידיים של השכונה

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "סוף סוף פגשנו את התושבים החדשים שלנו שלא באמצעות הזום, אלא פנים אל פנים, וזה היה מרגש לראות את האנשים שיאכלסו את השכונה. יש לנו לא מעט אתגרים בדרך, אבל כפי שעמדנו ביעדים שלנו לפתיחת מערכת החינוך, אני בטוחה שהשכונה הזו תקבל את מיטב השירותים בקצב הזמנים המהיר ביותר".

ראש העיר ליאת שוחט: "אני בטוחה שהשכונה תקבל את מיטב השירותים בקצב זמנים מהיר"