אור יהודה יצאה בקמפיין "להחרים את החרם"

על רקע נתונים מדאיגים של מוקד 105 להגנה על ילדים ברשת, יזמה העירייה קמפיין שעוסק בנושא החרם כאשר ברחבי העיר נתלו מסרים סביב הנושא. ראש העיר, ליאת שוחט: "קבוצות הוואטסאפ והרשתות החברתיות הפכו לצערי לכר פורה להחרמות, בריונות והתעללות חברתית ורגשית"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה יצאה בשבוע שעבר בקמפיין כנגד תופעת החרם תחת הכותרת "מחרימים את החרם באור יהודה". כידוע, תופעת החרם ברחבי הארץ התרחבה בשנים האחרונות על רקע מגפת הקורונה, כאשר בחודש אוקטובר האחרון התפרסמו נתונים מדאיגים של מוקד 105 להגנה על ילדים ברשת שלפיהם בשלוש השנים האחרונות התקבלו כ-30 אלף תלונות הנוגעות לפגיעה בילדים ברשתות החברתיות. כמו כן, צוין כי 70 אחוז מהפוגעים הם קטינים, בגילי 13-15 וכי ממוצע הגילים של הנפגעים והנפגעות הוא 12-14.

הקמפיין נושא את הכותרת "מחרימים את החרם באור יהודה"

הרעיון לקמפיין הגיע מעובד באגף שפ"ע, קובי חלפון, שהציע למחלקת הדוברות לקדם קמפיין שעוסק בנושא החרם, ואכן ברחבי העיר נתלו מסרים סביב נושא החרם באמצעות שלטי הפרסום, המסכים האלקטרוניים ושלטים שהוצמדו לכניסות לבתי הספר בעיר.

תופעת החרם התרחבה בשנים האחרונות על רקע מגפת הקורונה

"כאמא וכמו כל הורה, אני יודעת שאין כאב גדול יותר מכאבו של ילד", מציינת ראש העיר, ליאת שוחט. "נידוי ובידוד חברתי עבור ילדים או בני נוער הם מהכאבים הגדולים ביותר שהם עלולים לחוות, והם ילוו אותם כל חייהם. הסכנה גדולה כפליים בימינו כאשר חלק גדול מהפעילות החברתית מתבצעת בזירה הדיגיטלית. קבוצות הוואטסאפ והרשתות החברתיות הפכו לצערי לכר פורה להחרמות, בריונות והתעללות חברתית ורגשית. עלינו כהורים מוטלת החובה לפקוח עין ולהיות ערניים כל הזמן למה שעוברים הילדים ובני הנוער כשהם מבלים מול המסכים.

מערכת החינוך בעיר מרושתת בשלל מענים והכשרות לצוות החינוכי

"בימים האחרונים עלה ברחבי העיר קמפיין שמטרתו לעורר מודעות לתופעת החרם ולתוצאותיה החמורות", מוסיפה שוחט. "אני מקווה שקמפיין זה יגרום לכולנו להזדהות עם תחושותיהם של ילדים או בני נוער שעוברים חרם. זה המקום להודות לקובי חלפון, עובד אגף שפ״ע על יוזמת הקמפיין. אגף החינוך בהובלת דלילה אשכנזי, מוביל כבר מספר שנים מלחמת חורמה בתופעת החרם. מערכת החינוך בעיר מרושתת בשלל מענים והכשרות לצוות החינוכי, בכל הדרגות, כדי שידעו לזהות ולהתמודד עם התופעה ולגדוע אותה כבר בראשיתה. במקביל, השירות הפסיכולוגי-חינוכי מעניק סיוע פרטני להורים ולמוסדות חינוך בכל הגילאים. אני קוראת לכם לפנות ליועצות החינוכיות ולאגף החינוך בכל שאלה או סוגיה בנושא זה. אנחנו כאן עבורכם ולא נעזוב אף אחד מאחור".