בית כנסת זמני חדש נפתח בשכונת בית בפארק

בית הכנסת מופעל מגן ילדים שטרם אוכלס ברחוב מצדה 3 ומקבל אליו את המתאכלסים הראשונים של השכונה. ראש העיר, ליא תשוחט: "אנו נקים שני בתי כנסת איכותיים בשכונה ועד אז דאגנו שיהיה לציבור המתפללים מקום להתפלל"

תמונת הכתבה

בית כנסת זמני חדש נפתח בשכונת בית בפארק

בית כנסת זמני חדש נפתח ביום שישי האחרון בשכונת בית בפארק. מדובר בבית כנסת הפועל ממבנה גן ילדים שטרם אוכלס והוקם ברחוב מצדה 3 בשכונה שמוקמת ומתאכלסת במקביל בימים אלו. עיריית אור יהודה באמצעות מנהלת הסכם הגג קיבלה את כלל האישורים הנדרשים כדי להפעיל את המקום.

בית הכנסת מופעל מגן ילדים שטרם אוכלס ברחוב מצדה 3

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "על אף שבמרבית המקומות בארץ נהוג שבתי הכנסת מוקמים רק אחרי שמתגבשת קהילה וגם אז - אותה קהילה נושאת בעלויות הקמת בית הכנסת, ראיתי חשיבות רבה לכך שהעירייה תקים בשכונה שני בתי כנסת איכותיים אותם היא תקצה לקהילות שיגובשו בשכונה במסגרת הליך הקצאה. עד אז, דאגנו שיהיה לציבור המתפללים מקום להתפלל". את המקום הזמני מפעיל הרב הלל חרוש.

עיריית אור יהודה קיבלה את כלל האישורים הנדרשים כדי להפעיל את המקום.