בשנת ה-50 להירצחם: אולם הספורט החדש באור יהודה ייקרא ע"ש י"א חללי מינכן

האולם שהוקם במרכז העיר ומכיל 420 מקומות ישיבה ינציח את זכרם של החללים שנרצחו לפני 50 שנה במינכן. ראש העיר, ליאת שוחט, שיזמה את המהלך: "הדור הצעיר לא מספיק מכיר את הטבח. באמצעות ההנצחה, בני הנוער יכירו היטב את אחד מאירועי הטרור הקשים ביותר שידעה החברה הישר

עיריית אור יהודה תנציח את זכרם של י"א חללי מינכן בשנת ה-50 להירצחם, כל זאת באמצעות אולם הספורט החדש שהוקם בחודשים האחרונים במרכזה של העיר וייקרא על שמם. את המהלך הובילה ראש העיר, ליאת שוחט, שבחרה לכבד את משפחות הי"א שאיבדו את יקיריהן בטבח הנורא במה שנחשב עד היום לאחד מאירועי הטרור הקשים ביותר שידעה החברה הישראלית.

אולם הספורט החדש באור יהודה ייקרא ע

במהלך השבוע האחרון התבשרו משפחות הי"א באמצעות הוועד האולימפי בישראל על הכוונה להנצחתם והביעו התרגשות מהמהלך. "טבח הספורטאים התרחש לפני 50 שנה, ועדיין הוא צרוב בתודעה של כולנו כאירוע כואב מאוד בשל היקפו ובעיקר בשל הקלות הבלתי נסבלת שבה הוא התרחש במקום שאמור היה להיות המוגן ביותר עבור הספורטאים הישראלים", מציינת ראש העיר, ליאת שוחט. "לצערי הרב, הדור הצעיר לא מספיק מכיר את הטבח ולכן ראיתי לנכון לקדם את הנצחתם של החללים באמצעות אולם ספורט שישרת את צעירי העיר במשך דורות שלמים. באירוע פתיחתו של האולם, נכבד את האלמנות ואת זכרם של החללים כדי לחזקם ובעיקר להוקיר את מורשתם".

ראש העיר, ליאת שוחט:

במהלך החודשים האחרונים עמלה החברה לפיתוח אור יהודה על הקמתו של האולם הממוקם סמוך לחטיבת ביניים יובלים בעיר בשדרות אליהו סעדון. האולם, שגודלו כ-1,500 מ"ר, מיועד לשיעורי ספורט ולפעילות כדורסל וכדורעף בשעות היום, ובמקביל יאפשר אחר הצהריים קיום פעילות של ענף ההתעמלות האמנותית, כדורשת, ג'ודו, שיעורי סטודיו ופעילויות ספורט נוספות. הוא יופעל על ידי מחלקת הספורט ב"נפגשים" מרכזים קהילתיים.

אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדרי שפיצר, מציינת: "אני מלאת תודה לעיריית אור יהודה ולראש העיר ליאת שוחט על ההחלטה להנציח את הי"א. ההכרה בטבח שהיה במינכן והכרה בספורטאים שנרצחו שם נמשכה זמן רב ועברנו דרך ארוכה כשרק עכשיו אנחנו רואים את כל הפעילויות וההנצחה. זה משמח מאוד לראות שהספורטאים שלנו זכו בהכרה, גם אם זה לקח הרבה זמן. אנחנו מאמינים שגם הנוער צריך להכיר את ההיסטוריה כדי שיהיה להם עתיד טוב יותר. זו גאווה ענקית שבאור יהודה יהיה אולם על שמם של הי"א וזו סגירת מעגל מבחינתי".

גודלו של האולם כ-1,500 מ

גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל: "אנחנו שמחים מאוד שעיריית אור יהודה החליטה להנציח את י"א חללי מינכן ולקרוא לאולם הספורט על שמם. אנחנו מעריכים ומוקירים את ההחלטה, וזה מקבל משנה תוקף בעקבות העובדה שהשנה נציין 50 שנה לזכר חללי מינכן, ואין טוב מלקבוע מבני ציבור שמיועדים לספורט כהנצחה למורשתם של החללים. אני חושב שכל ילד וילדה, בוודאי כאלה שעוסקים בספורט, צריכים לזכור את הטבח, וברגע שיש אולם שנקרא על שמם, זה חשוב מאוד".

מעבר לאולם המרכזי, המקום, שתוכנן על ידי V5 אדריכלים, כולל גם חדרי שירותים, חדר סטודיו, מלתחות שחקנים, חדרי הנהלה ותפעול וכן יציע בן 420 צופים.