שיא כל הזמנים בהשקעה בחינוך באור יהודה: 129 מיליון שקל

36% מתקציב העירייה השנתי יושקע בשנת 2022 בחינוך – כך עולה מישיבת התקציב. התקציב השנתי: 356 מיליון שקל. 58 מיליון שקל יושקעו בקהילה וחברה, 31 מיליון בתברואה וניקיון. ראש העיר, ליאת שוחט: "ההשקעה שלנו בחינוך מוכיחה את עצמה עם עלייה בכל מדדי החינוך החשובים.

תמונת הכתבה

36 אחוז מתקציב העירייה השנתי יושקע בשנת 2022 בחינוך - כך עולה מישיבת התקציב לשנה הקרובה שהתקיימה הערב (ראשון) במועצת העיר. מדובר בסכום הגבוה ביותר בכל הזמנים שמגיע ל-129 מיליון שקל. כידוע, אור יהודה דורגה לאחרונה במקום השביעי בישראל בהשקעה בחינוך, ובזכות התקציבים שאושרו במועצה בכוונת העירייה להמשיך ולהשקיע בתכניות פדגוגיות חדשניות ובפעולות שיאפשרו להמשיך ולהזניק את החינוך בעיר קדימה.

התקציב שאושר הינו בגובה 356 מיליון שקל

התקציב שאושר הינו בגובה 356 מיליון שקל, כשמלבד תחום החינוך תשקיע העירייה גם 58 מיליון שקל בקהילה וחברה (רווחה), 31 מיליון שקל בתברואה וניקיון, 11 מיליון שקל בתרבות, 3 מיליון באזרחים בוגרים, 2.5 מיליון בנוער ושני מיליון שקל בצעירים. העירייה באמצעות "נפגשים" מרכזים קהילתיים תשקיע שמונה מיליון שקלים נוספים בתחום הספורט.

"אנחנו אחרי שנה מאתגרת ומלאת עשייה, אבל עם הפנים ל-2022 שתהיה רצופה בעשרות פרויקטים ברחבי העיר, אך עיקר ההשקעה שלנו מתמקד בחינוך ובכלל השירותים העירוניים שאנחנו מעניקים לתושבים", מציינת ראש העיר, ליאת שוחט. "אנו רואים את ההשקעה בחינוך מוכיחה את עצמה עם עלייה בכל מדדי החינוך החשובים, אבל בעיקר עם שדרוג משמעותי של מערכת החינוך העירונית".

מלבד התקציב הרגיל, אישרו חברי מועצת העיר עשרות תקציבים בלתי רגילים במסגרת תקציבי הפיתוח של העירייה, שיאפשרו קידום נושאים רבים במרחב הציבורי. בין השאר יבוצע שיפוץ של מבנה המע"ש הישן ברחוב העבודה, ישופצו וישוקמו מקלטים ישנים, יבוצעו הצללות בגינות הציבוריות וכן יקודמו הנגשות של מבני ציבור, יפותחו שטחים ציבוריים פתוחים, ישוקמו וישודרגו המזרקות, ייבנה מרכז יום סיעודי, יבוצעו שיפוצים של בתי ספר, גני ילדים ומוסדות ציבור בהשקעה חסרת תקדים של 16 מיליון שקל, יוכשרו חניונים נוספים, תתבצע השקעה של כ-10 מיליון שקל באיזור התעשייה הדרומי (יהלום) וייבנה מרכז קהילתי חדש בשכונת נווה איילון.

שוחט מסכמת: "העיר שלנו נמצאת בתנופת פיתוח בזכות הפרויקטים הרבים שמקודמים בה, כשאין היום שכונה שלא מתבצעות בה עבודות תשתית כפי שלא היו בה במשך שנים. אנו מטפלים בבעיות מהשורש כדי לקדם את תחום התשתיות ולאפשר איכות חיים טובה ביותר עבור כל תושבינו, הוותיקים והחדשים. בהזדמנות הזו אני רוצה להודות לגזבר העירייה, רו"ח גיל גבריאל ולצוות הגזברות שעמל רבות על התקציב, לשותפיי להנהלת העיר ולמנכ"ל העירייה, גיל ממון".