יובל אביטל מאור יהודה זכה במקום ה-3 בתחרות הארצית לפסנתרנים צעירים

אביטל זכה גם בפרס כספי בגובה 4,000 ש"ח. הוא למד במשכן למוסיקה ולמחול והיה תלמידה של של המורה זיוה זבלינוב במשך עשר שנים: "לאורך כל השנים הוא היה מצטיין, חרוץ וכשרוני מאוד"

הישג מרשים ליובל אביטל, תושב אור יהודה, שזכה בשבוע שעבר במקום השלישי בתחרות הארצית לפסנתרנים צעירים ובפרס כספי בגובה של 4,000 ש"ח. אביטל, שלמד במשכן למוסיקה ולמחול הפועל באמצעות "נפגשים", היה תלמידה של המורה זיוה זבלינוב, מוסיקאית ופסנתרנית, במשך כעשר שנים ולפני כשנה וחצי קיבל את ההכרה כמוסיקאי מצטיין בצה"ל וכיום הוא לומד לתואר ראשון באקדמיה למוסיקאים צעירים בירושלים.

הישג מרשים ליובל אביטל, תושב אור יהודה

התחרות הארצית לפסנתר "פסנתר לתמיד" מתקיימת מזה כ-12 שנים באשדוד, כשמטרתה לחשוף ולקדם כישרונות צעירים בתחום הנגינה בפסנתר והשופטים בה הם מוסיקאים ונגנים בעלי שם מהארץ והעולם. לאחר שבשנה שעברה התקיימה התחרות ללא קהל בשל מגבלות הקורונה, חזרה התחרות השנה ויובל רשם הישג מרשים והתברג בשלישייה הראשונה.

זיוה זבלינוב מספרת: "לאורך כל השנים יובל היה תלמיד מצטיין, חרוץ וכשרוני מאוד, והוא השקיע עבודה רבה בקידומו המקצועי, התאמן בכל יום בבית וניגן בקונצרטים שונים בעיר ומחוצה לה. הוא השתתף ברסיטלים במשכן ולקח חלק בתחרויות שונות בליווי הקונסרבטוריון. יובל ניגש לבחינת הבגרות במוסיקה ברמה של 5 יחידות, סיים בהצטיינות ואני גאה בו על ההישגים הרבים שאליהם הוא מגיע בזכות עבודה קשה, תרגול והתמקצעות לאורך כל הדרך".

ד"ר חנה אג'יאשוילי, מנהלת הקונסרבטוריון, מוסיפה: "אנחנו גאים מאוד ושמחים עבור יובל על הזכייה בתחרות. יובל הוא אחד הכוכבים הצעירים של המוסיקה הקלאסית בישראל. עוד כשהתחיל את לימודי הנגינה לפני 10 שנים, זיהינו בו כישרון, יכולת וגם השקעה רבה במה שהוא כל כך אוהב, ואני בטוחה שנשמע עליו בעתיד. חשוב לציין שאנו בקונסרבטוריון אור יהודה מקדמים את הצעירים המוכשרים ויש לנו כבר כמה 'כוכבים' בוגרי אור יהודה, כמו טל גוטדינר, נגן קלרינט שמנגן בתזמורת צה"ל, נעמה שולמן, זמרת סופרן, סולנית באופרה בהמבורג (גרמניה), נועה הופ, זמרת האופרה הישראלית, משי אוחנה פסנתרנית, ונאור שני, אחד המנצחים הצעירים ומוכשרים בארץ".