עיריית אור יהודה מקימה מרכז סייבר לחדשנות דיגיטלית

המרכז ברחוב הבנים יחליף את מרכז להב"ה ויספק מענה לכלל התושבים בעיר מגיל 3 ועד 120 במטרה לקדם את נושא הסייבר והדיגיטל בכל שכבות האוכלוסייה. ראש העיר, ליאת שוחט: "אחד המענים החשובים הוא סיוע לאוכלוסייה המבוגרת להתמודד עם ההתקדמות הדיגיטלית"

תמונת הכתבה

עיריית אור יהודה מקימה בימים אלו מרכז סייבר לחדשנות דיגיטלית ברחוב הבנים במקום מרכז להב"ה שפעל בעיר בשנים האחרונות. היוזמה של ראש העיר, ליאת שוחט, להקים את המרכז נולדה כתוצאה מהצורך ההולך וגובר לקיים שירותים דיגיטליים שייתנו מענה לכלל התושבים בעיר החל מגיל 3 ועד 120.

הדמיה. כך יראה אחד החדרים במרכז החדש

המרכז, שהקמתו תושלם בעוד כחודשיים, יכלול חדרי לימוד שכוללים מחשבים, חללים ורסטיליים ומרחב להרצאות. במקום יוצב ציוד דיגיטלי חדשני ובכך יאפשר לצמצם את הפערים הדיגיטליים בקהילה לכלל האוכלוסיות, המגזרים והגילים השונים. את המקום יפעיל אגף החינוך בעירייה באמצעות הטכניון כשאת הפרויקט מובילים דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך וארתור זמסמן, מנכ"ל עיר המח"ר.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "הקמתו של המרכז נשענת על הצרכים שלוקחים בחשבון את העובדה שהעולם הדיגיטלי הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, כך שמקצועות הסייבר הפכו לנחוצים מאי פעם. אחד המענים החשובים שהמרכז יספק הוא סיוע לאוכלוסייה המבוגרת להתמודד עם ההתקדמות הדיגיטלית ולקבל כלים להסתייע במקום במגוון שירותים".

שיפוץ המבנה לקראת הפיכתו למרכז חדשנות וסייבר

עד להקמתו של המרכז, פועלים החל מהקיץ קורסי מחשב בגני הילדים, בבתי הספר, במועדוניות ובתפוח פיס. התלמידים לומדים נושאים מרתקים מעולם מדעי המחשב והסייבר. התכנית בנויה באופן ספירלי כך שהתלמידים הצעירים יחשפו לתכנים בסיסיים ולימודי מבוא כמו הכרת המחשב, תכנות באמצעות בלוקים והיכרות עם סכנות ברשת. באופן הדרגתי ובהתאם לגיל, התלמידים יעמיקו בנושאים נוספים, כאשר ייעשה מעבר לשפת תכנות טקסטואלית בשפה האנגלית וכן היכרות עם עולם הסייבר והגנת הסייבר. בהמשך התלמידים יחשפו לתכנים מתקדמים, כמו תכנות מונחה עצמים, מתודולוגיות הגנה ותקיפה, צופן וקידוד, מערכות big data ובינה מלאכותית. בסך הכול מופעלים עד כה 284 קורסים בהשתתפות 2,248 משתתפים.