הבית ברחוב בן פורת פונה - כביש חדש ייסלל ויחבר בין דרום אור יהודה לצפונה

הבית של משפחת רוקח פונה בהסכמת כל הצדדים, וכחלק מעבודות הקמת מובל הניקוז תתבצע חיבוריות בין שני צידי העיר. ראש העיר, ליאת שוחט: "מפתחים את העיר, אבל לא זונחים את ההיסטוריה שלה"

אחד הבתים הוותיקים ביותר באור יהודה פונה בשבוע שעבר ויאפשר סלילת כביש שיחבר בין דרום העיר לצפונה. בבית המדובר התגוררה במשך עשרות שנים משפחת רוקח, אחת המשפחות הוותיקות והשורשיות ביותר בעיר ברחוב בן פורת.

בבית התגוררה במשך עשרות שנים משפחת רוקח, אחת המשפחות הוותיקות  בעיר

באותו בית התגורר דינו רוקח ז"ל, יוצא טריפולי שהיה מראשוני העיר וממקימיה ועד היום נחשב לדמות בולטת בהיסטוריה של אור יהודה. הוא היה גיבור יהדות לוב אחרי ששרד את מחנות הכפייה במלחמת העולם השנייה, עלה ארצה והתגייס להגנה, כשבאחד מקרבות מלחמת העצמאות הוא נפצע.

במהלך החודשים האחרונים הגיעו עיריית אור יהודה ורשות מקרקעי ישראל להסכמה עם משפחתו של רוקח על פינויו של הבית, ואכן בשבוע שעבר החלו עבודות ההריסה כחלק מפרויקט הקמת קטעי מובלי הניקוז ביגאל אלון ורחוב החלוצים. במסגרת הפרויקט, יתבצע חיבור בין דרום העיר לצפונה כאשר רחוב החלוצים יחובר ישירות ליגאל אלון ויאפשר גישה נוספת נוחה עבור תושבי העיר. העבודות מתבצעות באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח אור יהודה.

ראש העיר, ליאת שוחט:

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: "אנו ממשיכים בכל הכוח לפתח את העיר ולקדם אותה, אבל לרגע לא זונחים את ההיסטוריה שלה. אנו בעירייה נמצא את הדרך להוקיר את רוקח ומשפחתו, להם חלק חשוב במורשת של העיר. פרויקט הקמת מובלי הניקוז בהשקעה של כ-80 מיליון שקל מאפשרת לנו לשים סוף לבעיית ההצפות אחת ולתמיד לשנים הבאות, כשאנו כמובן מפתחים ומקדמים את הקמת הדרך החשובה הזו שמחברת בין דרום העיר לצפונה".