אור יהודה הרכינה ראש לזכר הנופלים וזוכרת את 99 בניה ובנותיה

ראש העיר, ליאת שוחט, בעצרת המרכזית בהשתתפות המשפחות השכולות: "הזיכרון מגיח בכל פעם שאתם עוברים ליד החדר המיותם". בני הנוער הניחו מעמדי זיכרון ליד קבריהם של החללים וקיימו אירוע "שרים לזכרם". וגם: ערב שירי לוחמים, מפגש עם אביגדור קהלני וטקסים בבתי הספר

אור יהודה הרכינה ראש לזכר הנופלים וזוכרת את 99 בניה ובנותיה

אור יהודה ציינה את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה באירועים רבים לזכרם של 99 הנופלים, בניה ובנותיה. במוקד האירועים התקיימה בהפקת אגף תרבות ואירועים יחד עם החברה הכלכלית העצרת המרכזית במעמד המשפחות השכולות ובהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט, רב העיר, הרב ציון כהן, סגני ראש העיר וחברי מועצת העיר. כמו כן, הזמר הראל מויאל היה האומן המרכזי וביצע מספר שירים מרגשים. לצד ראש העיר, גם סגנה עופר בוזי נשא דברים. החזן רפאל חיון הופיע, כמו גם הרכבי המוסיקה והמחול של המשכן למוסיקה ולמחול. במהלך האירוע הוקרן סרטון שהפיקה העירייה שמספר את סיפור נפילתו של טוראי אברהם גבאי ז"ל שנפל בשנת 1969.

ראש העיר, ליאת שוחט, בעצרת המרכזית בהשתתפות המשפחות השכולות:

ראש העיר, ליאת שוחט, אמרה בעצרת המרכזית: "משפחות שכולות יקרות, אני יודעת שעבורכן אין צורך ביום זיכרון מיוחד. הכאב מלווה אתכן יום יום, שעה שעה, הזיכרון מגיח בכל פעם שאתם עוברים ליד החדר המיותם, חיוך שעולה על השפתיים כשאתם נזכרים במשפט שאמר, דמעה שמבצבצת באירוע משפחתי שבו הוא כל כך חסר, המחשבה התמידית 'מה הוא היה אומר אם הוא היה כאן', וגעגוע אינסופי לאהוב, שאת מראהו ואת קולו לא נשכח לעולם. אנו מחבקים אתכן משפחות אהובות כל השנה. יהי זכרם של יקיריכם ברוך".

ראש העיר ליאת שוחט:

בכניסה לרחבת האירועים העירונית הוצבה "שדרת הנופלים" שכללה תערוכת תמונות של חללי אור יהודה, והתושבים חלקו להם כבוד והתייחדו עם זכרם. במהלך כל יום הזיכרון הוקרנו שמות החללים על גבי מסכי הענק הפרוסים בעיר. חדר ההנצחה בספרייה העירונית נפתח כך שהמשפחות והקהל הרחב התייחד עם 99 החללים. גן הבנים שבו מופיעים שמותיהם של חללי צה"ל שודרג אף הוא השנה והעבודות במקום הסתיימו סמוך ליום הזיכרון.

מיד לאחר העצרת גם בני הנוער של אור יהודה התייחדו עם זכרם של חללי מערכות צה"ל ונפגעי פעולות האיבה באירוע "שרים לזכרם" בהובלת מרכז נוער הבייס ברחבת היכל התרבות. צעירים וצעירות, ביחד עם אמנים צעירים מהעיר, שרו שירים שחלקם נכתבו הרבה לפני שנולדו, אך הם שזורים בתולדות המדינה הזו שקורותיה נכתבו בדם. באמצעות השירים היפים והעצובים הללו נשאו בני הנוער שלנו הצהרה דוממת: תמיד נזכור את אלה שבנופלם ציוו לנו את החיים. ביום הזיכרון עצמו התקיימו טקסים בכל בתי הספר ברחבי העיר.

קהלני סיפר על דרכו בצה

בנוסף, נערים ונערות משבט יהודה, מבני עקיבא ומכנפיים של קרמבו בעיר השתתפו בפרויקט "נר זר ודגל" לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה תושבי אור יהודה בהובלת מחלקת הנוער ב"נפגשים". החניכים הניחו מעמדי זיכרון על קברי החללים בבתי העלמין קריית שאול, חולון ויהוד, הדליקו נר, קראו על סיפורי הנופלים ופגשו את המשפחות השכולות.

במוקד האירועים עמדה העצרת המרכזית במעמד המשפחות השכולות

יומיים לפני ערב יום הזיכרון קיימה העירייה את ערב שירי הלוחמים המסורתי עם מיטב השירים האהובים שנכתבו בדם על בני ובנות אור יהודה ומדינת ישראל שחרפו נפשם. בערב המרגש הופיעו טל סונדק, דורית ראובני, לירון לב, מאיה אברהם ודיאנה גולבי.

במהלך כל יום הזיכרון הוקרנו שמות החללים על גבי מסכי הענק

כמו כן, לקראת ערב יום הזיכרון התקיימה שיחה מרתקת עם תת אלוף במילואים אביגדור קהלני, נושא עיטורי הגבורה והמופת, ביוזמת מכינת לביא הגרעין התורני ומחלקת הנוער ב"נפגשים" במרכז מורשת יהדות לוב. ראש המכינה הקדם צבאית, הרב אופיר שוורצבויים שהזמין את קהלני לספר את סיפור חייו, הודה לו על תרומתו לחברה בישראל מאז ועד היום. קהלני סיפר על דרכו בצה"ל כלוחם ומפקד, על פציעתו במלחמת ששת הימים ועל הקרב במלחמת יום הכיפורים, בעמק הבכא, שבגינו קיבל את עיטור הגבורה.