בל"ג בעומר: העירייה קיימה סיורי עששיות בנחל איילון

כ-150 תושבים יצאו לחגוג את החג לאור עששיות ולעת ערב, כשהם שמעו את בעלי החיים שמתכוננים ללילה, צפו בכוכבים והקשיבו לסיפורי החג מפי מדריכי החברה להגנת הטבע. הפעילות הופקה על ידי היחידה הסביבתית

דרך נוספת לחגוג את ל"ג בעומר באופן ירוק ומקיים: עיריית אור יהודה באמצעות היחידה הסביבתית ובשיתוף החברה להגנת הטבע קיימה שני סיורי עששיות בנחל איילון, פנינת הטבע של אור יהודה. כ-150 תושבים יצאו לחגוג את החג לאור עששיות ולעת ערב. במהלך הסיור המשתתפים ראו ושמעו את בעלי החיים שמתכוננים ללילה, צפו בכוכבים והקשיבו לסיפורי החג מפי מדריכי החברה להגנת הטבע.

בל

סיור העששיות הוא חלק מפעילות נרחבת שמקיימת עיריית אור יהודה סביב נחל איילון. בשנתיים האחרונות מקדמת היחידה הסביבתית הכנת סקר טבע עירוני ומדריך לשימורו וכן תכנית של 600 דונם לפיתוח מקיים של הנחל. בשנה האחרונה הצטרפה העירייה לתכנית מנהיגות הנחל הדו-שנתית של רשות הניקוז ירקון והחברה להגנת הטבע עם שלוש רשויות נוספות במעלה הנחל. הוקמה קבוצת תושבים שעוברת הכשרה בתחום הסביבה והטבע העירוני ומבצעת פעילויות לחיבור הקהילה לנחל ולהגברת מודעות התושבים לחשיבות הטבע העירוני בשגרת היומיום.

כ-150 תושבים יצאו לחגוג את החג לאור עששיות ולעת ערב

במספר פעילויות שבוצעו בנחל התגלתה התעניינות גדולה מאוד של התושבים בטבע העירוני של העיר והעירייה מצויה בעיצומו של מהלך ארוך טווח להרחבת הפעילות הקהילתית בנושא זה בפרט ובעשייה למען הסביבה בכלל. כמו כן, בחודש אוקטובר 2021 התקיימה ביוזמת עיריית תל אביב ועידת אקלים בדגש על הטבע העירוני של מטרופולין דן ובהשתתפות הרשויות המטרופוליניות כאשר אור יהודה באמצעות היחידה הסביבתית שותפה להמשך חשיבה ופעילות של רשויות האזור לשימור וטיפוח הטבע העירוני כאחד הכלים להתמודדות עם משבר האקלים.

המשתתפים ראו ושמעו את בעלי החיים שמתכוננים ללילה

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "שמחתי לראות את ההיענות הרבה מסיור העששיות שקיימנו בל"ג בעומר ואת הרצון של התושבים להתחבר אל הטבע המקומי. יש לנו פנינת חמד ממש מתחת לאף ואנו פועלים לטיפוחה במגוון אמצעים ומגייסים לפעילויות אלו את התושבים שנרתמים מזמנם וממרצם כדי לקדם יוזמות סביב הנחל".

סיור העששיות הוא חלק מפעילות נרחבת שמקיימת עיריית אור יהודה סביב נחל איילון