פרויקט "מהיר לעיר" באור יהודה יוצא לדרך

הפרויקט להסעת המונים שמבצע משרד התחבורה באמצעות "נתיבי איילון" יחד עם עיריית אור יהודה מתחיל כעת וכולל שדרוג של המרחב הציבורי ברחוב המרכזי, כולל חידוש תשתיות החשמל, הניקוז והתקשורת, החלפת תחנות האוטובוס וטיפול יסודי במרחב העירוני. ראש העיר, ליאת שוחט: "עב

פרויקט "מהיר לעיר" באור יהודה יוצא השבוע לדרך. מדובר בפרויקט שמוביל משרד התחבורה באמצעות חברת נתיבי איילון וכולל שדרוג של מערך התחבורה הציבורית במרכז הארץ ומייצר רשת של ערים שתושביהן יכולים לנסוע במהירות וביעילות באיזור המרכז תוך התחייבות לתגבור התחבורה הציבורית בערים אלו. באור יהודה כולל הפרויקט גם שדרוג משמעותי של המרחב הציבורי.

העבודות יתקיימו במהלך השנה הקרובה ברחוב העצמאות המרכזי בקטע שבין כביש 461 ועד רחוב יהדות קנדה (כ-1.5 קילומטרים). בהמשך גם רחוב יהדות קנדה יהפוך לנתיב תחבורה ציבורית. במסגרת העבודות, יבוצע חידוש תשתיות חשמל, רמזורים, תקשורת וניקוז, יבוצעו שתילות עצים חדשים, מדשאות וגינון, יוחלפו תחנות האוטובוס לתחנות חדשות ומתקדמות וכן ישודרג המרחב העירוני, כולל ריצוף, אבני שפה ותאורה.

ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט, מציינת: "העבודות במסגרת פרויקט 'מהיר לעיר' הן מחויבות המציאות לנוכח ההתפתחות של העיר, קידום פרויקטים להתחדשות עירונית והקמת השכונות החדשות. לשמחתי הרבה, שלושת הפרויקטים של הסעת המונים, שהם הרכבת הקלה, מהיר לעיר והמטרו מתקיימים כאן אצלנו לנוכח הפיתוח המואץ והצורך הממשי לאפשר נגישות מיטבית מכל מקום לכל מקום. עמדתי על כך שלצד העבודות ליצירת נת"צ יבוצעו עבודות מקיפות במרחב הציבורי לחידוש התשתיות ברחוב העצמאות שלא טופל במשך שנים, אך מעבר לנראות אנו שמים דגש על טיפול בתשתיות התקשורת והניקוז. זו הולכת להיות תקופה לא פשוטה, אבל אין לי ספק שאנו נצלח את המשימה הזו על הצד הטוב ביותר".

העבודות יתקיימו בשלושה שלבים, כאשר בשלב הראשון שיימשך כחודשיים יתקיימו העבודות במפרדה בין שני כיווני הנסיעה. לאחר מכן יתקיימו עבודות בצד המערבי במשך כחצי שנה ולאחר מכן יתקיימו עבודות בצד המזרחי של רחוב העצמאות במשך עוד כתשעה חודשים. עוד חשוב לציין כי בעוד מספר חודשים רחוב העצמאות ייסגר לתנועת כלי רכב לכיוון צפון בקטע שבין רחוב ירושלים לרחוב דוד אלעזר והנסיעה תתאפשר באמצעות מעקף דרך רחובות ירושלים, הבנים ודוד אלעזר. זה המקום לציין שהעירייה הכשירה מספר חניונים ציבוריים שנועדו להקל אל מצוקת החנייה בזמן העבודות, כאשר היא העמידה חניון זמני מאחורי הספרייה העירונית ברחוב משה דיין וכן ברחוב דוד אלעזר פינת העצמאות. בהמשך יוקצו מקומות חנייה נוספים ברחוב העצמאות 26 ליד מעון היום השיקומי שמוקם בימים אלו.

הדמיה: נתיבי איילון