עיריית אור יהודה החלה להפעיל שאטלים לטובת תושבי בית בפארק

בשל העיכובים בפתיחת צומת פרס-בן גוריון שנמצאת באחריות חברת נת"ע, החליטה העירייה להפעיל מערך שאטלים לתושבים ולתלמידים. במהלך היום ייצאו שש נסיעות שיאפשרו את חיבור השכונה לעיר הוותיקה

עיריית אור יהודה החלה להפעיל החל מהשבוע שעבר שירות שאטלים המיועדים לתושבי שכונת בית בפארק. בשל העיכובים של חברת נת"ע בפתיחת צומת פרס-בן גוריון, החליטה הנהלת העירייה להפעיל מערך שאטלים לתושבים ולתלמידים שיאפשרו את חיבור השכונה החדשה שנמצאת בשיא אכלוסה לשכונות הוותיקות בעיר.

עיריית אור יהודה החלה להפעיל שאטלים לטובת תושבי בית בפארק

מערך השאטלים, שממומן באופן מלא על ידי עיריית אור יהודה, פועל שש פעמים ביום בימים ראשון עד חמישי וארבע פעמים בימי שישי וערבי חג. המסלול של המיניבוסים עבור התושבים הוא מעגלי כאשר הוא יוצא מרחוב שמעון פרס 21 דרך צומת סביון, שדרות אליהו סעדון (מרכז העיר סמוך ל"נפגשים"), המשכן למוסיקה ולמחול והצופים, צומת סביון על כביש 461 ובחזרה אל שכונת בית בפארק.

השאטל לתלמידים מיועד עבור תלמידים שלומדים מחוץ לבית בפארק בבתי הספר בעיר ולתלמידי כיתות ח' עד י"ב שלומדים ביובלים לאורך כל שנת הלימודים. כמו כן, הוא מיועד לתלמידים משכונות העיר השונות שמגיעים לבית ספר יצחק נבון.

ראש העיר, ליאת שוחט, מציינת: בהמשך למאבקנו לקידום נושא צומת פרס-בן גוריון כנגד חברת נת"ע ועד אשר הצומת ייפתח, החלטנו לקדם את הפעלת המיזם 'שאטל בפארק' בבית בפארק החל מה-1 בספטמבר 2022, כל זאת במטרה לאפשר לתושבי השכונה ליהנות מנגישות טובה יותר מכפי שקיימת כיום אל השכונות הוותיקות בעיר. זה המקום להדגיש - אין זה מתפקידה של רשות מקומית לייצר ולהפעיל תחבורה ציבורית. יוזמה זו נולדה אך ורק כתוצאה מהמחדלים המתמשכים של נת"ע והעיכובים הבלתי נגמרים בהכשרת הצומת. יחד עם זאת, אנו מבינים כי תושבי השכונה זקוקים לנגישות טובה יותר בהיעדר תחבורה ציבורית מספקת ותנאי גישה רגליים מינימליים ועל כן עיריית אור יהודה מממנת שאטלים לתושבים ולתלמידים כדי לסייע בתקופה המאתגרת הזו."